Contact   |   Volg ons TwitterFacebookYoutubeGoogle+LinkedIn
Volg ons TwitterFacebookYoutubeGoogle+LinkedIn

Citytrainers Alkmaar

Ik train mijn stad!
Volg GRATIS 7 theoretische cursusavonden en doe praktijkervaring op!

Wat is een Citytrainer?
Citytrainers zijn jongeren tussen de 14 en 23 jaar die hun sportieve en organisatorische talenten willen gebruiken om andere jongeren in de wijk te betrekken bij sportieve activiteiten in de buurt, stad, of bij de (sport)vereniging. Tijdens de cursus volgen de jongeren zeven theoretische cursusavonden en doen ze praktijkervaring op in de vorm van het mede-organiseren van een sportief evenement. Na afronding van de cursus beschikken zij over alle handvatten om zelfstandig (sportieve) evenementen te organiseren in hun wijk of bij hun vereniging. Met hun vrijwilligerswerk verbeteren de jongeren de leefbaarheid en sociale samenhang in de wijk waar ze wonen of de vereniging waarvan zij lid zijn.

Voor de cursus zijn opleidingsmodules ontwikkeld die nauw aansluiten op de belevingswereld van de jongeren. Bovendien is de cursus voor iedereen toegankelijk doordat op een praktische en doelgerichte manier wordt gewerkt aan het versterken van ieders unieke sportieve en organisatorische talent. Zo kan op elk niveau gebruik worden gemaakt van het unieke talent van iedere jongere.

Vanaf 22 maart 2017 start een nieuw GRATIS Citytrainer-traject. De data voor de cursusavonden zijn 5/4, 19/4, 3/5, 17/5, 31/5, 7/6 en 21/6.


Meer weten?

Word jij ook Citytrainer? Jongeren die interesse hebben om deel te nemen kunnen contact opnemen met projectleider Mirjam van der Welle.