Contact   |   Volg ons TwitterFacebookYoutubeGoogle+LinkedIn
Volg ons TwitterFacebookYoutubeGoogle+LinkedIn

Lezing Duursport en Sport & Gezondheid

Donderdag 23 november organiseert Alkmaar Sport twee boeiende lezingen met als onderwerp Duursport en Sport & Gezondheid. In De Meent Bauerfeind zullen gastsprekers uit diverse takken van sport het woord nemen en de sport vanuit diverse invalshoeken belichten. Alle sporters, coaches, trainers, bestuurders, beleidsmakers en andere belangstellenden zijn van harte welkom om bij deze lezingen aanwezig te zijn.

Programma

Vanaf 19.00 uur - Inloop
19.30 uur - Lezing Guido Hartensveld, trainer van Michel Butter (over: Het coachen en begeleiden van duursporters)
20.30 uur - Pauze
20.45 uur - Lezing Maaike Enthoven (over: De rol van voeding en bewegen bij breedtesporters)
Aansluitend borrel tot 22.30 uur


Scroll naar beneden voor de sprekers, het programma, en het aanmeldformulier.

De gastsprekers

Guido Hartensveld

Guido zette begin jaren ’90 zijn eerste stappen als trainer en voor hij het wist had hij een leuk loopgroepje bij AV Castricum. Daarnaast volgde hij een studie fysiotherapie. In 2000 richtte hij Team Distance Runners (TDR) op, verzamelde sterke mensen om zich heen en hielp (en helpt) atleten het beste uit zichzelf naar boven te halen. TDR is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de Nederlandse atletiek. Hoogtepunt voor Guido als coach was Michel Butter die als derde Nederlander ooit de marathon onder de 2u10 liep.

Maaike Enthoven

Maaike stond in haar jeugd vrijwel dagelijks op de atletiekbaan en beoefent ook vandaag de dag nog veel verschillende sporten. Uit eigen ervaring weet zij als geen ander hoe belangrijk de juiste voeding en vochtinname is voor een optimale sportprestatie. Zij volgde de HBO opleiding Voeding & Diëtiek, gevolgd door o.a. de opleiding ‘Sports Nutrition’ van het IOC. De IOC-certificatie heeft zij als een van de weinige Nederlandse diëtisten op zak. Dit levert haar o.a. een breed netwerk van wetenschappers en sportdiëtisten op, waardoor ze snel op de hoogte is van nieuwe ontwikkelingen in de sportvoeding. Momenteel werkt Maaike als zelfstandig sportdiëtist.

Aanmelding Lezingen