Contact   |   Volg ons TwitterFacebookYoutubeGoogle+LinkedIn
Volg ons TwitterFacebookYoutubeGoogle+LinkedIn

1e Alkmaars Sportsymposium

Donderdag 23 november organiseert Alkmaar Sport het “1e Alkmaarse Sportsymposium 2017”. In sportcomplex De Meent zullen gastsprekers -van topcoach tot voedingsspecialist- uit diverse takken van sport het woord nemen en de sport vanuit diverse invalshoeken belichten. Drie onderwerpen staan deze avond centraal, namelijk Duursport, Teamsport en Sport & Gezondheid. Alle sporters, coaches, trainers, bestuurders, beleidsmakers en andere belangstellenden zijn van harte welkom om bij het symposium aanwezig te zijn.

Programma
18.00 uur - Inloop
19.00 uur - Ronde 1, 20.00 uur - Ronde 2, 21.00 uur - Ronde 3
21.45 uur - Netwerkborrel
23.00 uur - Einde

Scroll naar beneden voor de sprekers, het programma, en het aanmeldformulier.

De gastsprekers

Marcel Hesseling

Marcel is sportdiëtist en op dit moment werkzaam als voedingsspecialist Team LottoNL-Jumbo. Marcel heeft zelf een vijftal jaar op hoog niveau gefietst. Als mountainbiker maakte hij deel uit van de nationale selectie en stond hij tweemaal op het podium bij de nationale kampioenschappen. Ook heeft hij voor Nederland een aantal keer op het EK en WK uit mogen komen. Na het beëindigen van zijn ‘fietscarrière’ besloot hij om zich verder te gaan verdiepen in de sportvoeding en de hbo-opleiding Voeding in Amsterdam te volgen, gevolgd door de Posthbo-opleiding sportdiëtetiek. Marcel is in staat om sporters met behulp van praktische adviezen en volgens de laatste inzichten te adviseren op voedingsgebied.

Guido Hartensveld

Guido zette begin jaren ’90 zijn eerste stappen als trainer en voor hij het wist had hij een leuk loopgroepje bij AV Castricum. Daarnaast volgde hij een studie fysiotherapie. In 2000 richtte hij Team Distance Runners (TDR) op, verzamelde sterke mensen om zich heen en hielp (en helpt) atleten het beste uit zichzelf naar boven te halen. TDR is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de Nederlandse atletiek. Hoogtepunt voor Guido als coach was Michel Butter die als derde Nederlander ooit de marathon onder de 2u10 liep.

Paul Brandenburg

Paul begon op zijn 16e als jeugdtrainer bij AFC’34, de club waar hij als speler het eerste elftal bereikte. In de vijftien jaar daarna had hij alle jeugdteams van die club onder zijn hoede en was hij coördinator van de voetbalschool van AFC’34, waarna hij een overstap afdwong naar buurman AZ. Hij kwam in 2009 naar AZ, als trainer van AZ Onder 16. Daarna had hij de leiding over AZ Onder 15 en was hij als coördinator de aanjager in het succes van de AZ Voetbalschool, een project waar zestien trainers wekelijks training geven aan de grootste talenten van amateurclubs in de regio. In 2015 werd Paul de nieuwe Hoofd Jeugdopleiding bij AZ. Aan de hand van praktijkvoorbeelden neemt hij het publiek mee in zijn verhaal.

Maaike Enthoven

Maaike stond in haar jeugd vrijwel dagelijks op de atletiekbaan en beoefent ook vandaag de dag nog veel verschillende sporten. Uit eigen ervaring weet zij als geen ander hoe belangrijk de juiste voeding en vochtinname is voor een optimale sportprestatie. Zij volgde de HBO opleiding Voeding & Diëtiek, gevolgd door o.a. de opleiding ‘Sports Nutrition’ van het IOC. De IOC-certificatie heeft zij als een van de weinige Nederlandse diëtisten op zak. Dit levert haar o.a. een breed netwerk van wetenschappers en sportdiëtisten op, waardoor ze snel op de hoogte is van nieuwe ontwikkelingen in de sportvoeding. Momenteel werkt Maaike als zelfstandig sportdiëtist.

Pascale de Hoogh

Het kabinet wil eraan bijdragen dat het lokale sport- en beweegaanbod beter aansluit op de vraag en dat er meer lokaal maatwerk komt, zodat mensen meer mogelijkheden krijgen om te sporten en bewegen in de eigen leefomgeving. Zij is daarom in 2012 met het programma ‘Sport en Bewegen in de Buurt’ gestart, waaruit de buurtsportcoaches zijn voortgekomen. In Heiloo is een zeer actieve buurtsportcoach actief, Pascale de Hoogh, die met haar programma’s, ideeën en ontwikkelingen een voorlopersfunctie heeft in het Nederlandse landschap der buurtsportcoaches.


Het programma


Zaal 1 - Teamsport
Zaal 2 - Duursport
Zaal 3 - Sport & Gezondheid
19.00 - 19.45 uurDe benadering van het individu
Paul Brandenburg
De rol van voeding bij duursporters
Marcel Hesseling
De rol van voeding en bewegen bij breedtesporters
Maaike Enthoven
20.00 - 20.45 uurUnieke benadering van AZ-jeugd, van individu naar team
Paul Brandenburg
Het coachen en begeleiden van duursporters
Guido Hartensveld
Wat is de rol van de buurtsportcoach en hoe beïnvloedt hij/zij de gezondheid in de buurten
Pascale de Hoogh
21.00 - 21.45 uurDe resultaten en toekomstverwachting van benadering AZ-jeugd
Paul Brandenburg
Het belang van afstemmen voedingsbegeleiding op wedstrijd- en trainingsbelasting
Marcel Hesseling & Guido Hartensveld
Worden we met z'n allen dikker? Zo ja, hoe kunnen we dit veranderen?
Maaike Enthoven

Aanmelding 1e Alkmaars Sportsymposium