Contact   |   Volg ons TwitterFacebookYoutubeGoogle+LinkedIn
Volg ons TwitterFacebookYoutubeGoogle+LinkedIn

Nieuws

Het laatste nieuws over sport en bewegen en alles wat daarmee te maken heeft in de regio Alkmaar.


IJsbaan De Meent Bauerfeind na renovatie op de toekomst voorbereid

Datum: 22 februari 2018
In opdracht van de gemeente Alkmaar staat deze zomer een grootscheepse renovatie van ijsbaan De Meent Bauerfeind op de agenda. Zowel aan de duurzaamheid als de ijskwaliteit wordt gewerkt. Ook treft Alkmaar Sport voorzieningen voor mogelijk extra ijscapaciteit op het middenterrein in de toekomst. De renovatie begint direct na afloop van het huidige ijsseizoen. De geheel vernieuwde baan opent haar deuren op vrijdag 12 oktober 2018.
Meer informatie


Eerste stellingen sportdebat Alkmaar bekend

Datum: 13 februari 2018
Woensdagavond 21 februari gaan vertegenwoordigers van de Alkmaarse politiek in debat, met elkaar en met vertegenwoordigers van de lokale sportverenigingen. In aanloop naar de avond maakt Alkmaar Sport alvast drie van de stellingen die deze avond ter tafel komen bekend. Gaat Alkmaar duurzaam investeren in sportaccommodaties? Kiest zij voor top- of breedtesport? En vergeten we de sportverenigingen en -faciliteiten in de buitengebieden niet? Iedereen die nieuwsgierig is wat 21 februari over deze onderwerpen gezegd gaat worden kan bij het debat aanwezig zijn.
Meer informatie


Ruim 1250 deelnemers bezoeken Unieke Winterspelen

Datum: 13 februari 2018
Sport-Z organiseerde zondag 11 en maandag 12 februari de Unieke Unieke Winterspelen voor mensen met een beperking in De Meent Bauerfeind in Alkmaar. Verspreid over de twee dagen bezochten ruim 1250 deelnemers, jong en oud, met een beperking en hun begeleiders deze sportinstuif met aangepaste sporten.
Meer informatie


IJsclubs en Alkmaar Sport slaan handen ineen voor Schaatscollege

Datum: 07 februari 2018
De regionale schaatsverenigingen en Alkmaar Sport organiseren ook dit seizoen Schaatscollege De Meent Bauerfeind. Een uniek product gericht op jongeren van 8 tot 16 jaar. Tijdens een 9-weekse cursus kunnen deelnemers hernieuwd kennismaken met de schaatstechniek en komen verschillende soorten trainingen aan bod.
Meer informatie


Volop Sportspektakel in de voorjaarsvakantie

Datum: 07 februari 2018
Ook dit jaar organiseert Alkmaar Sport in de voorjaarsvakantie, op donderdag 1 maart, een Sportspektakel in De Meent Bauerfeind in Alkmaar. Van 10.00-16.00 uur kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar meedoen aan diverse sporten en activiteiten. Centraal staat de grote Topsporthal waar de kinderen kunnen rennen, springen, spelen en gek doen. Daarnaast worden er in verschillende zalen van het sportcomplex gratis sportclinics gegeven. De toegang bedraagt € 3,50 per kind, vooraf aanmelden is niet nodig.
Meer informatie

Maaike Leijsen
Webmaster
m.leijsen@alkmaarsport.nl