Contact   |   Volg ons TwitterFacebookYoutubeGoogle+LinkedIn
Volg ons TwitterFacebookYoutubeGoogle+LinkedIn

Sportpas

Alkmaar Sport promoot haar activiteiten en laat klanten op een goedkope manier schaatsen en zwemmen. Je kunt hiervoor een sportpaspoort of meerrittenkaart aanschaffen. Deze producten worden op je SportPas (een plastic transponderkaart) gezet.

Sportpaspoort

Het sportpaspoort is persoonsgebonden. Heeft u het sportpaspoort eenmaal aangeschaft dan betaalt u een lage toegangsprijs voor ijsbaan en zwembaden (tarieven 1 sept 2016 tot 1 sept 2017):

  • Zwembad De Hout € 1,20 per persoon per bezoek.
  • Zwembad Hoornse Vaart € 1,65 per persoon per bezoek (via tourniquette), € 1,80 contante betaling.
  • IJsbaan De Meent € 2,25 per persoon per bezoek.

Het sportpaspoort kost € 43,- voor volwassenen; € 25,- voor personen tot 18 jaar en is 12 maanden geldig vanaf aanschafdatum.

Bij de kassa van De Hoornse Vaart en De Meent kunt u per keer 10x de toegangsprijs (bijv. € 22,50 per keer bij De Meent) op uw kaart laden. Bij De Hout en online (www.alkmaarsport.nl/login) kunt u zelf een bedrag bepalen.

Korting
Inwoners van Alkmaar met een inkomen tot 120% van de geldende bijstandsnorm komen in aanmerking voor korting op het sportpaspoort. Als u recht heeft op de gratis AlkmaarPas van de Gemeente Alkmaar, dan krijgt u korting op het sportpaspoort in de vorm van een ticket. Deze levert u bij aanschaf van het sportpaspoort in bij de kassa van het zwembad of de ijsbaan. Het sportpaspoort kost u dan € 7,40 (€ 4,00 voor personen t/m 17 jaar), een SportPas kost u eenmalig € 1,00.

Meerrittenkaart

Komt u meerdere keren sporten, maar wilt u niet gebonden zijn aan het sportpaspoort, dan kunt u een meerrittenkaart aanschaffen. Deze kaart is vanaf aanschafdatum 12 maanden geldig (zwembad). Bij de ijsbaan is de meerritenkaart geldig in het ijsseizoen van aankoop én in het opvolgende ijsseizoen. De ritten die na deze periode niet opgenomen zijn komen te vervallen. De toegangsprijs is bij de meerrittenkaart iets hoger dan bij het sportpaspoort, maar u betaalt geen eenmalige kosten (tarieven 1 sept 2016 tot 1 sept 2017).

  • 10-badenkaart zwembad de Hoornse Vaart, € 31,50 t/m 17 jaar, € 42,30 v/a 18 jaar
  • 10-badenkaart zwembad De Hout, € 26,10 t/m 17 jaar, € 35,10 v/a 18 jaar
  • 10-rittenkaart ijsbaan De Meent, € 36,90 t/m 17 jaar, € 50,40 v/a 18 jaar
  • 25-rittenkaart ijsbaan De Meent, € 82,00 t/m 17 jaar, € 112,00 v/a 18 jaar

Vanaf september 2015 kun je oude vervallen ritten niet meer meenemen bij het aanschaffen van een nieuwe rittenkaart.

Toegangspas - de SportPas

De toegang tot ijsbaan en zwembaden gebeurt met behulp van een plastic transponderpas. Op deze pas staat uw abonnement opgeslagen. Voor deze pas betaalt u eenmalig € 5,- . U kunt de pas op de volgende manier aanvragen;

Bij de kassa - U kunt uw SportPas bij de kassa van zwembaden en ijsbaan aanschaffen. Er wordt dan ter plaatse een pas voor u gemaakt. Op deze pas kunt u meteen een abonnement laten plaatsen.

TIP: De aanmaak van de pas bij de receptie zal aanzienlijk sneller verlopen indien u van te voren al een account heeft aangemaakt op
www.alkmaarsport.nl/login. Laat ons even weten dat u een account heeft aangemaakt en wij koppelen uw gegevens aan de nieuwe pas.