Contact   |   Volg ons TwitterFacebookYoutubeGoogle+LinkedIn
Volg ons TwitterFacebookYoutubeGoogle+LinkedIn

Vitaliteitscheck 50+

Vrijdag 25 november organiseert Alkmaar Sport een vitaliteitscheck voor 50+’ers in sportcomplex De Meent in Alkmaar. Van 9.30 tot 12.30 uur kunnen deelnemers hun cholesterol laten meten, een vaatmeting laten uitvoeren, een kopje koffie/thee drinken én kennismaken met twee verschillende beweegactiviteiten. Deelnamekosten bedragen € 5,- en aanmelden is noodzakelijk, dit kan via ouderensport@alkmaarsport.nl of 072-5489297.

Er zijn verschillende indicatoren waarmee de algemene gezondheid een persoon in kaart gebracht kan worden. Eén daarvan is de cholesterolwaarde, die door middel van een klein bloedonderzoek bepaald wordt. Een verhoogde cholesterol waarde vormt een risicofactor voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten en diabetes. Daarnaast is er de vaattest, waarbij met behulp van de Bauerfeind Bodytronic® (infraroodsysteem) het pompvermogen en de vultijd van de aders in de benen meet. Doe mee aan de vitaliteitscheck op vrijdag 25 november in sportcomplex De Meent en bepaal of u in de verhoogde risicogroep valt. U ontvangt meteen de uitslag van de test, alsook een advies om uw prestaties te kunnen verbeteren.

Na of voorafgaand aan de fittesten kunnen de deelnemers kennismaken met de beweegactiviteiten van Alkmaar Sport. Zo kan er op inloop basis meegedaan worden aan een proefles Bodyfit en Caribbean Dance. Ook is er de mogelijkheid om rustig een kopje koffie of thee te drinken.

Inschrijven of meer informatie aanvragen kan per mail via ouderensport@alkmaarsport.nl of telefonisch via 072-5489297 (maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur). Kosten bedragen € 5,- per persoon, dit betaalt u contant bij de toegang. U ontvangt na bevestiging van deelname een tijdstip waarop u de cholesterol- en vaattest kunt laten afnemen. Wees er snel bij want vol = vol.

Meer weten?

Wil je ook meedoen met het sportaanbod voor ouderen in Alkmaar?