Contact   |   Volg ons TwitterFacebookYoutubeGoogle+LinkedIn
Volg ons TwitterFacebookYoutubeGoogle+LinkedIn

Ouderensport - Zomerprogramma

Wanneer: 24 juli, 31 juli en 7 augustus 2017 (beoefen 3x dezelfde sport)
Waar: Sportcomplex De Meent, Terborchlaan 301, Alkmaar
Tijd: 9.30-10.30 uur
Kosten: € 15,- voor 3 lessen incl. koffie (€ 2,50 korting voor AlkmaarPas houders). Betalen bij de eerste les, contant of per pin
Aanmelden: voor 10 juli via ouderensport@alkmaarsport.nl of 072-5489297 (ma t/m do, 9.00-12.00 uur)

Yoga

In de yoga lessen wordt u fysiek uitgedaagd. We corrigeren uw houding en helpen u meer flexibel te worden. Yoga is voor iedereen geschikt, u voert de oefeningen op uw eigen niveau uit. Met de juiste begeleiding vormt de yogales een rustpunt in uw drukke dag.

Zomerzumba

Het maakt niet uit hoe oud u bent en hoe goed uw conditie is. Bij zomerzumba dansen we allemaal samen op de zomerse klanken van vrolijke muziek. Ieder danst mee op zijn/haar eigen niveau en verlaat vrolijk de zaal.

Bodyfit

Werk aan uw uithoudingsvermogen, het versterken van de spieren en vergroten van de lenigheid. Bodyfit is een actieve beweegvorm op muziek.

Aikido

Aikido is een moderne vorm van zelfverdediging en spirituele ontwikkeling, die gebruikt kan worden tegen iedere vorm van aanval. De nadruk ligt op de ontwikkeling van een betere eenheid tussen lichaam en geest. In tegenstelling tot vele andere vechtsporten is er voor Aikido geen bijzondere kracht of snelheid nodig. Het wordt succesvol beoefend door mensen van alle leeftijden. Aikido ontwikkelt lenigheid, coördinatie, concentratie, verbetert de gezondheid en fitheid, communicatieve vaardigheden en zelfvertrouwen. De fysieke kanten zijn gracieus en dynamisch, ze zijn slechts een uiterlijk kenmerk van wat het belangrijkste is: een echte en directe manier om de kwaliteit van ons leven te verbeteren.

Meer weten?

Wil je ook meedoen met het sportaanbod voor ouderen in Alkmaar?