Contact   |   Volg ons TwitterFacebookYoutubeGoogle+LinkedIn
Volg ons TwitterFacebookYoutubeGoogle+LinkedIn

Fitheidstest en Fit&Vitaal60+

27 februari organiseert Stichting Welzijn Bergen in Dorpshuis de Schulp in Egmond-Binnen een fitheidstest voor senioren. Het vervolg op de fitheidstest is het 8-weekse sportprogramma Fit&Vitaal 60+, dat wordt georganiseerd door de Buurtsportcoach van de gemeente Bergen in samenwerking met Stichting Welzijn Bergen en lokale sportverenigingen. Voor de fitheidstest en het
sportprogramma kunt u zich nog aanmelden!

Fitheidstest
De fitheidstest wordt op dinsdag 27 februari van 13.00-16.00 uur afgenomen in de sportzaal van Dorpshuis de Schulp. De fitheidstest bestaat onder andere uit het meten van vaardigheden als kracht en lenigheid. Tevens wordt het cholesterol, de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel gemeten en de Body Mass Index (verhouding tussen lengte en gewicht) vastgesteld. Alle oefeningen en metingen geven uiteindelijk een beeld van uw fitheid op dat moment. In een eindgesprek wordt vervolgens een persoonlijk advies gegeven. De kosten voor de fitheidstest bedragen € 10,-.

Fit&Vitaal60+
Als vervolg op de fitheidstest kan men instromen in het 8-weekse sportprogramma Fit&Vitaal 60+, georganiseerd door de Buurtsportcoach van de gemeente Bergen in samenwerking met lokale sportaanbieders en Stichting Welzijn Bergen. Als deelnemers besluiten zich op te geven, dan zullen zij gezamenlijk gedurende 8 weken tweemaal per week sporten. Eenmaal per week is de training gericht op het verbeteren van conditie, kracht, lenigheid en coördinatie. De andere keer maken deelnemers kennis met het aanbod van diverse sportverenigingen in de Egmonden, zoals Tai Chi, gymnastiek, schermen en yoga. De lessen worden overdag gegeven op woensdag en vrijdag.

Het programma start op woensdag 7 maart. De kosten voor het totale 8-weekse sportprogramma bedragen € 20,- per persoon. Natuurlijk is er tijdens en na afloop van iedere training tijd voor een praatje. Het sociale element is ook erg belangrijk bij het beoefenen van een sport.

Aanmelden
Inwoners van de gemeente Bergen die mee willen doen aan de fitheidstest en/of het sportprogramma zijn van harte welkom. Aanmelden voor de fitheidstest kan via het telefoonnummer: 072-5065204. Aanmelden voor het sportprogramma kan bij Elles Kraakman, per mail via e.kraakman@alkmaarsport.nl of telefonisch op 06-29319401. U kunt zich ook na afloop van de test aanmelden voor het sportprogramma.