Contact   |   Volg ons TwitterFacebookYoutubeGoogle+LinkedIn
Volg ons TwitterFacebookYoutubeGoogle+LinkedIn

VakantieFUN 2017

Ook dit jaar organiseert Alkmaar Sport N.V. in samenwerking met de gemeente Alkmaar en een zestal omliggende gemeenten* het programma VakantieFUN. Dankzij VakantieFUN kunnen kinderen met een zorgindicatie in het GGZ-spectrum aankomende zomervakantie deelnemen aan een sportief en creatief dagpro-gramma in De Meent. VakantieFUN 2017 vindt plaats in de eerste vier weken van de zomervakantie, op dinsdag, woensdag en donderdag. Wellicht bent ook u op zoek naar opvang en leuke activiteiten voor uw kind om de zomervakantie te overbruggen. Geef uw kind op voor VakantieFUN! Zo beleeft hij of zij een paar fantastische dagen.

Programma
De deelnemers (6-17 jaar) worden naar leeftijd in groepen ingedeeld. We werken met kleine groepen, een centrale projectleider en een assistent-coördinator. Gezien de problematiek van de kinderen is structuur, duidelijkheid en bekendheid van groot belang. Daarom kiezen we voor zoveel mogelijk stabiliteit in de begeleiding. Dit is voor zowel de kinderen als de ouders erg prettig. Elke groep krijgt een vaste begeleider en er zijn twee overkoepelende personen. De begeleiders beschikken over de juiste kennis en kunde om deze groep kinderen te begeleiden. De kinderen worden om 09:30 uur verwacht. Alle ouders zijn van harte uitgenodigd om eerst nog een kopje koffie te drinken. Om 10:00 uur starten we met een uitdagend en actief ochtendprogramma. Hierna lunchen we gezamenlijk en hebben de kinderen de mogelijkheid om even een eigen activiteit te verrichten of te rusten. In de middag organiseren we een spektakel in de sporthal van De Meent. Vanaf 15:30 uur kunnen ouders hun kind komen ophalen en desgewenst nog even meedoen aan het programma. Om 16:00 uur sluiten we de dag af en hopen we dat de kinderen een onvergetelijke dag hebben gehad!

Locatie
VakantieFUN wordt georganiseerd in de beschermde omgeving van De Meent. Naast de ruimtes voor sportactiviteiten en creatieve activiteiten, hebben we ook een ruimte die we gebruiken als time-out ruimte. Kinderen die even rustig willen lezen, tekenen of anderszins, kunnen dat in deze ruimte (onder begeleiding) doen. Ook kinderen die letterlijk een 'time-out' nodig hebben, maken gebruik van deze ruimte.

Gemeenten
Dit jaar hebben *Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest zich aangesloten bij het programma van VakantieFUN. En dat is goed nieuws voor de doelgroep uit deze gemeenten. Nu kunnen ook deze kinderen meedoen aan VakantieFUN.

Inschrijving
Ouders van kinderen die binnen de specifieke doelgroep vallen en die in één van de desbetreffende gemeenten wonen, kunnen hun kind voor VakantieFUN aanmelden. Deelname aan VakantieFUN is kosteloos. Je kunt bellen naar Hester Zwart, telefoon 06-21185603.