Contact   |   Volg ons TwitterFacebookYoutubeGoogle+LinkedIn
Volg ons TwitterFacebookYoutubeGoogle+LinkedIn

Nieuwe serie Weerbaarheidstrainingen Alkmaar

Alkmaar Sport start in 2018 weer met een nieuwe serie Weerbaarheidstrainingen voor de jeugd van 8-12 jaar. Weerbaarheid staat voor stevig in je schoenen staan en vertrouwen hebben in jezelf. Door je eigen kracht en mogelijkheden te ontdekken kun je weerbaar door het leven gaan. De trainingen zijn vanaf 18 januari te volgen in De Meent Bauerfeind.

Al enkele jaren verzorgt Alkmaar Sport Weerbaarheidstrainingen op diverse locaties in Alkmaar en omgeving. Onze gecertificeerde weerbaarheidstrainers werken volgens de bekende Rots & Water methodiek. Zij hebben daarnaast een extra opleiding gevolgd waarin het realistisch oefenen onder druk en in bedreigende situaties centraal staat. De resultaten die de trainers met hun trainingsmethode boeken zijn effectief. Uit onderzoek blijkt onder meer dat een groot percentage deelnemers aangeeft beter voor zichzelf op te kunnen komen na het volgen van de training.

Door middel van gerichte oefeningen en spelvormen wordt aandacht besteed aan een aantal onderwerpen, die van belang zijn voor de weerbaarheid van kinderen. Denk aan lichaamshouding, stemgebruik, omgaan met groepsdruk en ademhaling. Ook verdedigingstechnieken, zoals het afweren van een klap of trap of jezelf bevrijden als je wordt vastgegrepen en het bedenken van oplossingen in bedreigende situaties komen aan bod.

Algemene info

  • Locatie: Multischermzaal van De Meent Bauerfeind (Terborchlaan 302, Alkmaar)
  • Start: 18 januari 2018
  • Dag en tijdstip: elke donderdag van 16.00-17.15 uur
  • Aantal lessen: blok van 7 lessen, laatste les is op 18 maart 2018
  • Prijs: € 75,- per deelnemer

Aanmelden

  • U kunt uw kind niet meer aanmelden voor de cursus van 18 januari.
LET OP: U kunt voor deze online omgeving hetzelfde account gebruiken als voor ijsbaan De Meent Bauerfeind en zwembaden Hoornse Vaart en De Hout.


Wachtlijst
Indien de lessen vol zitten of als de dagen/tijden u niet schikken, kunt u uw kind(eren) op de wachtlijst plaatsen. Laat uw gegevens achter.

Bekijk hier de documentaire over de Rots & Water methodiek: http://www.npo.nl/2doc/29-07-2014/VPWON_119278