Avond4daagse Alkmaar

De weersvoorspellingen voor de finale avond van de Avond4daagse Alkmaar zijn goed. We gaan er dus vanuit dat we GEWOON DOORGAAN. Mocht er toch anders besloten worden vanwege gevaarlijke weersomstandigheden dan ontvangt u hier een mail over van Alkmaar Sport of bericht via school.

Van maandag 16 t/m donderdag 19 mei organiseren Alkmaar Sport, Kiddies en SKOA de Avond4daagse van Alkmaar. De inwoners van deze stad konden zich tot 15 mei 17.00 u online aanmelden (€ 6,50 p.p.). Wie de wandelingen voltooit krijgt bovendien de officiële avond4daagse wandelmedaille op de omgehangen bij de finish bij Overstad (voor Ringers Winkelcentrum, voorheen Noorder Arcade aan de Noorderkade). Bovendien organiseren we op de finishdag een speciale Peuterloop, zodat broertjes, zusjes, neefjes en nichtjes ook alvast sfeer kunnen proeven!

Hoe werkt het?

 • Aanmelden kon tot zondag 15 mei 17.00 uur.
  • Inclusief digitale stempelkaart en medaille op de finishdag
  • Keuze uit een afstand van 5 of 10 kilometer
 • Wandel op maandag 16, dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 mei de door jou opgegeven afstand
  • Start tussen 18.00 en 18.30 uur (op donderdag 19 mei start iedereen om 18.00 uur)
  • Keuze uit twee start- en finishlocaties
   • Maandag 16 mei: Starten bij Ringers Winkelcentrum óf Wijkcentrum De Oever (Amstelstraat 1) – RODE stoeptegelroute
   • Dinsdag 17 mei: Starten bij Ringers Winkelcentrum óf Sportcomplex Oosterhout (Vondelstraat 35) – BLAUWE stoeptegelroute
   • Woensdag 18 mei: Starten bij Ringers Winkelcentrum óf Wijkcentrum De Rekere 2.0 (Drechterwaard 16) – GROENE stoeptegelroute
   • Donderdag 19 mei: Starten én Finishen bij Ringers Winkelcentrum (Noorderkade) – GELE stoeptegelroute
 • Haal je de laatste dag de finish dan krijg je van ons je wandelmedaille, voor welk nummer loop jij dit jaar?

Aanmelden
Aanmelden kon tot zondag 15 mei 17.00 uur

Vragen

Onderaan deze pagina vind je alle veelgestelde vragen uitgewerkt. Staat jouw antwoord er niet tussen? Mail naar avond4daagse@alkmaarsport.nl.

10 kilometer

Loop je de 10 kilometer routes? Een (groot) deel van de route is gelijk aan de vijf kilometer route, je volgt dan dus gewoon de stoeptegels. Op een gegeven moment wijkt de route af, de route is dan alleen nog uitgepeild met stoepkrijt en er staan geen verkeersbeleiders bij de oversteekpunten. Download hieronder de routebeschrijving voor de 10 KM, print deze uit en neem deze mee tijdens de wandeling. U kunt de route ook bij de startlocatie ophalen. Zolang de gekleurde torentjes op de route staan volg je de stoeptegels!

Peuterloop

Sfeer proeven, lol maken, wandelen én een medaille verdienen. En kan bij de peuterloop op donderdag 19 mei. Op 18.15 uur starten de peuters hier voor de enige echte avond4daagse peuterloop. We starten bij de échte start en samen met Freddy Fit lopen we een rondje van ongeveer 1 kilometer rond Ringers Winkelcentrum (Noorderkade). Haal je de finish dan word je feestelijk onthaald en krijg je een speciale ‘Samen Onderweg’ avond4daagse medaille. Daarna kan je uiteraard wachten op je broer, zus, vader, moeder of andere bekende die 5 of 10 km aan het wandelen is om  hem/haar aan te moedigen tot over de finish. Dus kan je lopen en heb je wiebelige wandelbenen? Schrijf je dan nu in (€ 2,- p.p.).

Meld je nu aan
Peuterloop

Veelgestelde vragen – Algmeen

Ik heb me nog niet aangemeld, kan dat nog?

De aanmelding is helaas gesloten en de medailles zijn besteld. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Kan ik ook minder dagen meewandelen?

Wij bieden geen aangepast programma voor deelnemers die geen vier dagen willen wandelen. U kunt zich aanmelden voor de reguliere avond4daagse en aansluiten op de dagen dat het uitkomt.

Vanaf welke leeftijd kan je meedoen aan de avond4daagse?

Onze ervaring is dat een kind vanaf ongeveer 5 jaar de 5 kilometer kan volbrengen. Dit verschilt echter per kind, wij vragen u hier zelf een inschatting voor te maken.

Voor kinderen voor wie de ‘gewone’ Avond4daagse nog wat teveel van het goede is, is er de Peuterloop op donderdag 19 mei.

Moet een begeleider ook betalen?

Een begeleider hoeft niet te betalen maar ontvangt dan ook geen officiële avond4daagse medaille. Wil je wel een medaille ontvangen dan betaal je het reguliere inschrijfgeld (€ 6,50).

Kan ik zelf kiezen bij wel opstartpunt ik begin?

U kunt zelf kiezen bij welk opstartpunt u begint. U hoeft dat niet van te voren bij de organisatie te melden.

Kan ik de wandelroutes van te voren inzien?

De wandelroutes van de 10 km publiceren wij van te voren op deze pagina. De 5 km routes zijn overigens ook gemarkeerd op de straat met gekleurde stoeptegels, u vindt de 5 km routes op www.alkmaarsport.nl/stoeptegelroute.

Wie let onderweg op de wandelaars?

U bent zelf verantwoordelijk voor de begeleiding van de wandelaars en wandelt op eigen risico. Om 21.00 uur worden de start-finishlocaties afgebouwd en dient u binnen te zijn.

Wanneer ontvang ik mijn startkaart?

Je ontvangt je startkaart circa een week van te voren per mail. Deze kan je zelf printen.

 • Heb je je vóór maandag 9 mei 12.00 uur ingeschreven dan ontvang je je startkaart in de avond van 9 mei.
 • Heb je je vóór donderdag 12 mei 12.00 uur ingeschreven dan ontvang je je startkaart in de avond van 12 mei.
 • Heb je je vóór zondag 15 mei 20.00 uur ingeschreven dan ontvang je je startkaart in de avond van 15 mei.
Is er EHBO beschikbaar?

Ja er zijn EHBO’ers die je in geval van bijvoorbeeld blaren-nood kunnen bijstaan. Bel in dat geval het noodnummer (06 11 87 56 74) , deze vind je terug op je startkaart.

Staan er verkeersregelaars onderweg op de route?

Ja, op de grote en drukke kruispunten staan verkeersregelaars op de route op 5 km. Deze staan niet op de 10 km route op de stukken die niet overlappen met de 5 km route.

Moeten we onderweg nog stempelen?

Op de route wordt je kaart twee keer afgestempeld; bij het tweede opstappunt en bij de Noorderkade. Je stempelt dus een keer halverwege en bij de finish.

Ik wil graag als vrijwilliger helpen deze dagen, hoe nu verder?

Wat fijn dat je ons deze dagen als vrijwilliger wilt ondersteunen! We kunnen je hulp goed gebruiken. Stuur even een mailtje naar avond4daagse@alkmaarsport.nl en we nemen contact met je op.

Is de route uitgepeild?

De 5 km route is uitgepeild. De 10 km route alleen met stoepkrijt (deze komt wel deels overéén met de 5 km). U krijgt een uitgeschreven routebeschrijving. Deze ontvangt u ook per mail op vrijdag 13 mei.

Waar lees ik het Privacy Statement van Alkmaar Sport?

Het Privacy Statement leest u hier.

Veelgestelde vragen – Scholen/groepen

Kunnen we als school, vereniging, groep meedoen aan de Avond4daagse?

Scholen en groepen (vanaf 8 personen) ontvangen een speciaal aanbod van Alkmaar Sport. Indien zij als school meedoen ontvangen zij diverse extra’s. Denk hierbij: een korting op het inschrijfgeld, groente-/fruitpakket van JOGG/Albert Heijn Alkmaar, gemakkelijke inschrijfprocedure en betaling met factuur.

Aanbod niet ontvangen? Mail even naar avond4daagse@alkmaarsport.nl en wij voorzien u van informatie.

Hoe/waar kunnen we ons als school/groep verzamelen?

Als school kies je zelf op welk opstartpunt je dagelijks van start gaat. We maken daar geen startvakken voor de scholen, er is ruimte genoeg om zelf de nodige ruimte te pakken. We raden aan het verzamelpunt te markeren met bijv. een vlag(gendrager), zodat de kinderen weten waar zij moeten zijn.

Moeten we als groep ook individueel stempelen?

Nee, kinderen die deel uitmaken van een groep hoeven niet individueel te stempelen. De groep krijgt een gezamenlijke startkaart (1 kaart namens de school/groep). Elke dag verzamelt u namens de hele groep een stempel; zowel bij de controlelocatie halverwege als bij de finish.

Wijs dus als school of groep één verantwoordelijke aan die namens allen de twee dagelijkse stempels verzamelt.

Wanneer ontvangen wij het groente-/fruitpakket van Albert Heijn/JOGG?

De groente-/fruitpakketten van de Albert Heijn/JOGG worden maandag 16 mei op de school (of locatie van de groep) geleverd. Per deelnemers zijn er 3 stuks groente en/of fruit. Dit is voor de dinsdag, woensdag en donderdag. Op maandag deelt Albert Heijn Oudorp iets uit langs de route.

U bepaalt zelf hoe u de 3 stuks fruit onder de deelnemers verspreidt.

U kunt bijvoorbeeld dagelijks met een stand langs de route gaan staan, het tussendoortje dagelijks op school meegeven, of begin van de week in één keer alles aan de deelnemers meegeven.

Staan jullie met verzorging (eten/drinken) langs de route?

Nee, Alkmaar Sport en SKOA/Kiddies verzorgen geen eten en drinken langs de route.

Op maandag 16 mei staat overigens wél Albert Heijn Oudorp langs de 5 km route en deelt daar iets lekkers/gezonds aan de deelnemers uit!

Sommige scholen kiezen ervoor zelfs langs de route te gaan staan en aan hun eigen leerlingen wat uit te delen, dit mag u zelf bepalen en organiseren.

Wanneer ontvangen we als groep de medailles?

U kunt de medailles ophalen bij de START van de laatste wandeldag (donderdag 19 mei), vanaf 17.45 uur op de Noorderkade.

U krijgt per school/groep het door u aangevraagde aantal medailles. Let op, de medailles hebben een opvolgend nummer. Deelnemers die al eens eerder hebben meegedaan ontvangen dus niet medaille 1 maar een opvolgend nummer. In uw eigen administratie heeft u bijgehouden welke deelnemer welke medaille ontvangt.

Bij een grote groep ontvangt u de aparte medaille-nummers in verschillende enveloppen OF u kunt aan ons een lijstje met groepjes+aantal medailles aanleveren. Wij zorgen er dan dat er per groepje een envelop klaarligt met de juiste aantallen/getallen.

Tot wanneer kan ik de aantallen van de groep nog doorgeven/wijzigen?

Dit kan tot 10 mei 2022, zo hebben wij nog tijd om de medailles te bestellen. Indien u van plan bent mee te doen, laat dit dan alvast weten via avond4daagse@alkmaarsport.nl, dan sturen we u alvast de inschrijflijst toe.

Sportactiviteiten

Avond4daagse Alkmaar

Avond4daagse Alkmaar

De weersvoorspellingen voor de finale avond van de Avond4daagse Alkmaar zijn goed. We gaan er dus vanuit dat we GEWOON DOORGAAN. Mocht er toch anders besloten worden vanwege gevaarlijke…

RAADHUIS Pinksterun

RAADHUIS Pinksterun

Doe vrijdag 3 juni mee aan de RAADHUIS Pinksterun (5 en 10 km) of Kinderun (1-12 jaar) of de PinksterWalk (5 of 10 km) bij sportcomplex Vaart (Hoornseweg 28) in Alkmaar. Elk jaar…

Weerbaarheidstraining

Weerbaarheidstraining

Alkmaar Sport start donderdag 12 mei met een nieuwe weerbaarheidstraining voor de jeugd van 8 tot 12 jaar. Weerbaarheid staat voor stevig in je schoenen staan en vertrouwen hebben in jezelf. Door je…

Fiets- en wandelkalender

Fiets- en wandelkalender

De eerstvolgende fietstocht staat geagendeerd op vrijdag 3 juni (Wereld Fiets Dag). Doe mee aan de culturele fietstocht (€ 5,-). Start tussen 9.30 en 10.00 uur vanaf sportcomplex Vaart…

AlkmaarActief.nl

AlkmaarActief.nl

Wil jij weten welke sportactiviteiten er in jouw wijk worden georganiseerd, waar je ook echt direct aan mee kan doen, ook in de vakanties? Kijk dan op www.alkmaaractief.nl! Dit nieuwe sportplatform…

Freddy Fit’s Peutergym

Freddy Fit’s Peutergym

De Peutergymreeks van Freddy Fit bestaat uit 8 lessen. De kinderen oefenen elke week weer nieuwe sporten en uitdagende spelletjes, zoals klimmen over hobbelbanen, klauteren en glijden, een speciaal…

Dreumesinstuif

Dreumesinstuif

Er staat vrijdag 6 mei weer een geweldig sportevenement voor de allerkleinsten op het programma! Tijdens de dreumesinstuif kunnen alle dreumesen van 1 tot en met 5 jaar meedoen aan leuke spelletjes…

Sportspektakel

Sportspektakel

Doe mee aan het sportspektakel in de korte schoolvakanties! Op maandag 21 februari van 12.30-16.30 uur kunnen kinderen van 6-12 jaar zich voor € 3,50 vermaken in sportcomplex Oosterhout. In de…

Outdoorpark Alkmaar activiteiten

Outdoorpark Alkmaar activiteiten

Een unieke belevenis! Outdoorpark Alkmaar biedt een divers aanbod aan activiteiten voor jong en oud. Onder begeleiding van deskundig personeel kunnen grote en kleine groepen van alles beleven op dit…

Beweegaanbod 50+

Beweegaanbod 50+

Alkmaar Sport heeft haar beweegaanbod voor de 50+ doelgroep ondergebracht bij de afdeling ‘Sport Vitaal’. Het aanbod is specifiek afgestemd op de wensen en behoefte van deze doelgroep. Wekelijks kan…

Sportclinics verenigingen

Sportclinics verenigingen

Wil jij een nieuwe sport uitproberen en misschien wel een paar proeflessen volgen? Dit kan natuurlijk ook rechtstreeks bij de Alkmaarse verenigingen! De sportregisseurs van Alkmaar Sport organiseren…

SportXperience

SportXperience

Ben jij benieuwd welke sport bij je past? Waar je talenten nou echt liggen? Sta je er voor open nieuwe dingen te proberen? Dan is SportXperience wat voor jou! Een unieke beleving, in één…

ABC-Zwemles

ABC-Zwemles

Tijdens het Zwem ABC leren kinderen watervrij te zijn, drijven, zweven en zinken. De zweminstructeurs leren de kinderen op allerlei manieren onder water te gaan, zich onder water te oriënteren,…

Springkussens of sportmaterialen huren

Springkussens of sportmaterialen huren

Lekker springen op een springkussen? Een spelletje mega Twister op je verjaardag? Of gewoon samen actief bezig zijn? Wanneer u zelf een kinderfeestje huurt en niet genoeg sportmateriaal op…

Zaalvoetbal competitie

Zaalvoetbal competitie

Na het succes van de voorgaande competities start Alkmaar Sport nu elk jaar rond oktober een nieuwe recreatieve zaalvoetbal competitie in Alkmaar. Bedrijven- en vriendenteams konden zich aanmelden…