Contact   |   Volg ons TwitterFacebookYoutubeInstagramLinkedIn
Volg ons TwitterFacebookYoutubeInstagramLinkedIn
Datum: 27 januari 2021

2020 een bijzonder jaar voor PingPong Alkmaar

2020, wat een bijzonder jaar! Ping Pong Alkmaar, als jonge en ambitieuze tafeltennisvereniging, begon net als velen noodgedwongen aan een lesje omdenken. Dit betekend denken in mogelijkheden, niet in beperkingen. Aanpakken met inzet, creativiteit en doorzettingsvermogen, niet alleen door het bestuur en de coaches ook de vrijwilligers en natuurlijk de spelers.

Terugkijkend zijn we trots om te kunnen zeggen dat we van 2020 een succesvol en mooi jaar hebben kunnen maken!

Een paar hoogtepunten:

 • Veel basisscholen in Alkmaar hebben in 2020 uitgebreid kennis kunnen maken met onze geweldige sport en coach Mark. In zijn rol als combinatie functionaris geeft Mark tafeltennis clinics aan alle basisscholen in Alkmaar en heeft hier een succesvolle inter-school competities opgezet. De competities vinden plaats tussen alle scholen binnen 1 wijk en eind van schooljaar 2021 zal er een grootse finale plaatsvinden. Wij kunnen niet wachten om te zien welke school er met de wisselbokaal naar huis gaat dit jaar!
 • 2020 is voor Ping Pong Alkmaar ook het jaar geweest waarin we begonnen zijn met ons eerste seniorenteam. Met als doel om Alkmaar weer op de tafeltennis kaart te laten stralen zoals in de tijden van het Hooge Huys bijna 50 jaar geleden; een uitdaging en we gaan ervoor! Na de eerste paar succesvolle wedstrijden was het opeens maart en werd de competitie stilgelegd. Ons mannenteam kan niet wachten weer aan de slag te gaan en grote slagen te gaan maken.
 • 2020 is het jaar waar Ping Pong Alkmaar wederom een ledengroei heeft meegemaakt; steeds meer jongens en meiden weten ons te vinden. Tafeltennis is een prima buitensport is gebleken, zolang als het weer een beetje meezit kunnen we heel ver komen. Lukt het een keertje niet vanwege te veel wind of zon? Geen probleem, dan schakelen onze trainers en spelers gewoon over op een andere activiteit. Als we maar blijven sporten en in contact blijven met elkaar!
 • Heel bijzonder in 2020 waren de Zoom sessies met coaches en spelers in het Zaatari vluchtelingenkamp, een van de grootste vluchtelingenkampen in de wereld waar voornamelijk Syrische vluchtelingen wonen. Coach Mark, speler Youssouf en onze andere spelers hebben kennis gemaakt met gedreven en enthousiaste spelers die zo'n ander soort leven hebben dan wij maar die ondanks alles hun drive en passie voor tafeltennis hebben behouden.
 • 2020 is voor Ping Pong Alkmaar ook het jaar geweest waarin we nieuwe relaties hebben opgebouwd. We zijn erg trots op onze eerste wedstrijd sponsor Soepp en verheugd over de geweldige samenwerking met Alkmaar Sport en Stichting de Waaier.
 • Girls rocked 2020 !! Vanaf het nieuwe schooljaar zijn wij actief bezig geweest met het aanbieden van meisjes sessies omdat deze groep enorm onder gepresenteerd is in de ping pong wereld!! En hier willen wij verandering in brengen. De meiden hebben dit opgepikt en wij hebben elke woensdagmiddag ongeveer 10 meiden die komen pingpongen bij ons. All we can say is : Hit Like a Girl!!!
 • 2020 is ook het jaar geweest waarin vrijwilligers het verschil hebben gemaakt voor ons. De tomeloze inzet van Ingrid en Rob hebben gezorgd voor corona bestendige sessies, goed georganiseerde uitjes en (toen dit nog mocht) , een geweldige gezonde kantine voor onze spelers en bezoekers. Samen staan we sterk en wij hebben dat dit jaar meer dan ooit mogen meemaken!
 • Voor 2021 hebben wij nog meer grootse plannen; we moeten nog even wachten totdat het weer mogelijk is maar kunnen niet wachten om te beginnen met onze Old Stars Tafeltennisclub (voor 60+) in Daalmeer in samenwerking met het Nationale Ouderenfonds & onze outreach sessies voor mensen met een beperking (mogelijk gemaakt door het nationaal sport akkoord)

Wij maken motto Tafeltennis Voor Iedereen in 2021 meer dan waar door het aanbieden van specifieke sessies zodat iedereen een plekje kan vinden bij ons. Nieuw zijn de early bird sessies (07.00-08.00 ), de extra open play sessies voor volwassenen op donderdag van 19.30-20.30 en de mini-pingpongers sessie (4 t/m 9 jaar) op vrijdag 15.00-16.00

 • Maandag Overdie sessie bij Overdie Ontmoet 15.45-16.45 voor alle leeftijden (leden en non-leden). Entree 1 euro
 • Maandag competitie training 18.00-20.00 alleen competitie spelers
 • Dinsdag early bird 7.00-08.00 voor alle leeftijden.
 • Woensdag 15.00-16.00 meisjes sessie
 • Woensdag 16.15-17.45 jeugdleden sessie
 • Woensdag 19.30-21.30 community sessie voor alle leeftijden
 • Donderdag 19.30-21.30 open play volwassenen
 • Vrijdag 15.00-16.00 mini ping pong (4 tm 9 jaar)
 • Vrijdag 16.15-17.45 jeugdleden sessie

Bij open sessies voor alle leeftijden kunnen niet-leden komen spelen op pay&play basis. 5 euro per keer (ook betaalbaar met alkmaarpas), tikkie of contant.

Tot ziens in 2021!!!

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle activiteiten. Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Inschrijven