Contact   |   Volg ons TwitterFacebookYoutubeGoogle+LinkedIn
Volg ons TwitterFacebookYoutubeGoogle+LinkedIn

Citytrainers Alkmaar

Ik train mijn stad!

Volg GRATIS 6 theoretische cursusavonden en doe praktijkervaring op!


Wat is een Citytrainer?

Citytrainers zijn jongeren tussen de 14 en 23 jaar die hun sportieve en organisatorische talenten willen gebruiken om andere jongeren in de wijk te betrekken bij sportieve activiteiten in de buurt, stad, of bij de (sport)vereniging. Tijdens de cursus volgen de jongeren zes theoretische cursusavonden en doen ze praktijkervaring op in de vorm van het mede organiseren van een sportief evenement. Na afronding van de cursus beschikken zij over allerlei handvatten om zelfstandig (sportieve) evenementen te organiseren in hun wijk of bij hun vereniging. Met hun vrijwilligerswerk verbeteren de jongeren de leefbaarheid en sociale samenhang in de wijk waar ze wonen of de vereniging waarvan zij lid zijn.


Voor de cursus zijn opleidingsmodules ontwikkeld die nauw aansluiten op de belevingswereld van de jongeren. Bovendien is de cursus voor iedereen toegankelijk doordat op een praktische en doelgerichte manier wordt gewerkt aan het versterken van ieders unieke sportieve en organisatorische talent. Zo kan op elk niveau gebruik worden gemaakt van het unieke talent van iedere jongere.

Nieuwe cursus Citytrainers

Vanaf Donderdag 24 mei 2018 start een nieuw GRATIS Citytrainer-traject.
  • Overige data voor de cursusavonden: 24, 31 mei en 7, 14, 21, 28 juni.
  • Tijdstip: Van 18.30 uur tot 20.30 uur
  • Feestelijke opening Krajicek-veldje en certificaatuitreiking: 5 juli 2018
  • Locatie: Mare Nostrum Alkmaar Noord

Jongeren die interesse hebben om deel te nemen, kunnen contact opnemen met de projectleider Mirjam van der Welle, via m.vanderwelle@alkmaarsport.nl, tel. 06-11875674.

Meer weten?

Word jij ook Citytrainer? Jongeren die interesse hebben om deel te nemen kunnen contact opnemen met projectleider Mirjam van der Welle.