Contact   |   Volg ons TwitterFacebookYoutubeInstagramLinkedIn
Volg ons TwitterFacebookYoutubeInstagramLinkedIn

Alkmaarse sportdelegatie naar International Children’s Games in Kaunas, Litouwen


Beachvolleybal
Het beachvolleybal team is samengesteld uit talenten die trainen bij het Regionaal Trainingscentrum Alkmaar. De Alkmaarse volleybalvereniging Alvoco is hofleverancier van het team. Cylia Brinksma en Maartje Zoon vertegenwoordigen het damesteam, Lars Ent en Vigo Post het herenteam. Om de reis te bekostigen zijn de sporters de afgelopen maanden zeer actief geweest. Zo zijn ze op zoek gegaan naar sponsors en ze hebben meerdere acties opgezet waaronder een loterij en een opvallende ansichtkaarten actie; deze ansichtkaarten worden straks in Kaunus op de brievenbus gedaan! “Een bijzondere ervaring om te zien hoe de sporters in het veld tijdens de training, maar ook buiten het veld samenwerken,” aldus een van de coaches Esther Kiewitt. De acties zijn succesvol geweest, want er is een substantieel bedrag opgehaald. De beachvolleyballers zijn in een nieuwe outfit gestoken door www.sportbilly.nl en www.maakjetraining.nl. Fit for Free bij de Oosterhout sponsort de teams door gratis training aan te bieden.
Alle activiteiten en acties van het team zijn te volgen via de eigen Facebookpagina icg volleybal 2017 en team alkmaar judo icg kaunas2017. "Het voortraject is al een succes te noemen, nu weer even focussen op de prestatie die we in Kaunus willen leveren.”

Judo
Alkmaar zal met zes judoka's (drie dames en drie heren) deelnemen aan de ICG in Kaunas. De judoka's zijn afkomstig van de Alkmaarse clubs Randers Budosporten en Sportinstituut Tom van der Kolk. Team Alkmaar bestaat voor het judodeel uit Esmee Kroon, Gabriel van Stralen en Friso Schotanus van Randers Budosporten en Annick Baas, Chaira Stins en Jonathan Houkes van Van der Kolk. Linda Klaver coacht de judoka's in Litouwen.

De judoka's hebben de selectie voor het evenement te danken aan hun klasseringen op het Nederlands Kampioenschap -15 jaar van 2016. Zij eindigden toen allemaal met een top 10 klassering. Ook dit jaar wordt er door de judoka's goed gepresteerd. Esmee werd na het NK brons van vorig jaar in 2017 kampioen van Noord-Holland in zowel de -15 jaar klasse als de -18 jaar. Friso werd ook kampioen van Noord-Holland bij de judoka's -15 jaar en pakte het brons op het Nederlands Kampioenschap. Annick werd tweede van Noord-Holland bij de judoka's -15 jaar en verloor op het Nederlands Kampioenschap nipt de partij om het brons. Jonathan behaalde een derde plaats op de Noord-Hollandse kampioenschappen -18 jaar en wist zelfs officiële klasseringen te behalen op meetmomenten naar het EK -18 jaar. Gabriel en Chaira behaalden dit jaar als eerstejaars -18 wel al wat podiumplaatsen op diverse toernooien en hopen de komende jaren de aansluiting weer te vinden.

Maandag 3 juli zal de groep van tien sporters, drie coaches en Head of Delegation Paul Bollen naar Vilnius vertrekken om vervolgens door te reizen naar Kaunas, waar op 5 juli de openingsceremonie zal plaatsvinden en vanaf 6 juli de sportwedstrijden. Naast een bijdrage van Alkmaar Sport N.V. hebben ook de judoka's door middel van verkoop van ansichtkaarten geprobeerd de kosten van de trip te verminderen. De Stichting Internationaal Open Alkmaars Judotoernooi heeft sleutelhangers ter beschikking gesteld welke de sporters kunnen ruilen met buitenlandse sporters. Internationaal Volleybal Toernooi Alkmaar sponsort de sporters in de aanschaf van pins.

Teambuildingsdag
De teams volgen ieder hun eigen voorbereiding. Dinsdag 20 juni komen ze nog één keer samen voor een gezamenlijke activiteit bij Outdoorpark Alkmaar. Familie, vrienden, sponsors zijn uitgenodigd om alle deelnemers nog even persoonlijk te spreken en succes te wensen. Ook maken de teams nader kennis met elkaar, zodat zij ook elkáár voor, tijdens en na het evenement in dat verre land tot steun kunnen zijn!

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht

Meer weten?

Meer weten over de International Children's Games?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle activiteiten. Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Inschrijven