Header klein

Coronacrisis

Impact COVID-19 op sport in Alkmaar

Op deze pagina hebben wij voor u alle informatie over sporten in Alkmaar voor u op een rijtje gezet. De laatste update: 25 februari 2022.

Er gelden geen beperkingen meer voor de sport.

Organiseert u een (binnen)activiteit met meer dan 500 aanwezigen zonder vaste zitplek dan dient u te werken met Testen voor Toegang.

Handige documenten

Financiƫle regelingen

Op dit moment heeft de sport te maken met de nodige beperkingen, net als andere sectoren. Het kabinet stelt daarom weer een aantal generieke steunmaatregelen in werking, zoals de NOW en de TVL. Het is nog niet bekend wanneer de loketten hiervoor opengaan, mogelijk nog dit jaar. Houd voor het laatste nieuws de website van de Rijksoverheid in de gaten.

Daarnaast wordt ook aan maatregelen specifiek voor de sport gewerkt. Er komt een regeling ter compensatie van toegangskaarten, nu er bij sportevenementen geen publiek mag zijn, maar ook de TASO (Tegemoetkoming Amateursportorganisaties Covid-19), de TVS (Tegemoetkoming verhuurders sportaccommodaties COVID-19) en de SPUK IJZ (Specifieke Uitkering IJsbanen en Zwembaden) komen weer terug. Na de jaarwisseling wordt duidelijk hoe de regelingen er precies uit komen te zien en wanneer de loketten geopend worden.  Alle informatie is te vinden bij DUS-I, het uitvoeringsloket van het ministerie van VWS.

Bekijk hier een actueel overzicht van de financiƫle regelingen voor sportverenigingen

Ondersteuning

Indien vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met de verenigingsondersteuner van Alkmaar Sport, via s.wunderink@alkmaarsport.nl

Ten slotte

Mochten er de komende tijd nieuwe maatregelen of richtlijnen bekend worden, dan wordt u zo spoedig mogelijk hiervan op de hoogte gesteld via deze pagina.