Corona vragen

De Rijksoverheid heeft strengere coronamaatregelen aangekondigd m.b.t. de sport. Dit heeft invloed op diverse activiteiten die Alkmaar Sport organiseert. Wij volgen hierbij de richtlijnen van de overheid. Alle binnen- en buitensportaccommodaties zijn met ingang van 28 november 2021 van 17.00 tot 05.00 uur gesloten.

De meest gestelde vragen beantwoorden wij hieronder. We leven in een onzekere tijd en dit is een uitzonderlijke situatie. Deze vragen en antwoorden zijn dan ook bijzonder en gelden daarom tot 1 januari 2022  Afhankelijk van nieuwe, aangepaste Rijksmaatregelen passen wij deze Q&A aan.

Laatste update: dinsdag 30 november 2021

Zwemlessen zwembad Hoornse Vaart en zwembad De Hout

Moet ik een CTB tonen als ik mijn kind begeleid naar ABC-zwemles?

Ja, u dient een CoronaToegangsBewijs te tonen wanneer u uw kind begeleidt in één van onze zwembaden.

Volgens het beleid van de Rijksoverheid is het voor alle zwemlesouders vanaf 18 jaar verplicht om bij binnenkomst een coronatoegangsbewijs te laten zien d.m.v. een geldige QR-code. Deze kan getoond worden vanuit de Corona Check-app. De QR-code kan ook worden verkregen met een negatief testbewijs (PCR-test) en is dan 24 uur geldig.

Hoewel wij verplicht zijn het beleid van de Rijksoverheid te volgen, stellen wij echter alles in het werk of we toch niet – in overleg met het rijk – een andere oplossing kunnen bedenken voor het begeleiden van zwemleskinderen.

Kan ik tijdelijk stoppen met ABC-zwemlessen?

Op uw verzoek kunnen wij uw abonnement tijdelijk voor u bevriezen. Dit kan tot 1 januari 2022. U kunt hiervoor een verzoek indienen via zweminfo@alkmaarsport.nl

Ik wil mijn kind uit laten schrijven voor de ABC-zwemlessen. Hoe doe ik dat?

Dit is jammer om te horen. U kunt uw kind uitschrijven via zweminfo@alkmaarsport.nl.

Kan ik kijken bij de ABC-zwemles van mijn kind?

Nee, u kunt niet kijken bij de ABC-zwemles van uw kind. De tribunes in de zwembaden zijn gesloten.

Ik heb geen CTB, kan mijn kind nu niet naar ABC-zwemles?

Zonder CTB mag u het zwemcomplex niet betreden. U kunt wel een andere ouder of verzorger die over een CTB beschikt, of een broer of zus (t/m 17 jaar) vragen het kind te begeleiden naar de kleedkamer. Het kind kan gewoon de zwemlessen blijven volgen.

Heb ik een coronatoegangsbewijs nodig om plaats te nemen in de horeca?

Ja, u heeft hiervoor een coronatoegangsbewijs (geldige QR-code) nodig.

Het zwembad sluit om 17.00 uur. Wat gebeurt er met de zwemlessen die na 17.00 uur plaatsvinden?

Alle kinderen waarvan de lessen na 17.15 uur starten, kunnen de aankomende 3 weken helaas geen zwemles volgen. Ter compensatie zullen wij ze uitnodigen om deze gemiste lessen in de kerstvakantie in te halen. Daarnaast worden alle zwemlessen van 16.30 – 17.15 uur met een kwartier verkort en eindigen om 17.00 uur. Tot slot komen de zwemlessen voor volwassenen in de avonden ook te vervallen. Deze abonnementen worden voor 3 weken bevroren.

Onze zoon of dochter lest na 17.00 uur. Is er geen andere mogelijkheid dan in de kerstvakantie die drie lessen inhalen?

Uiteraard begrijpen wij uw vraag of er een alternatief is om de zwemlessen die plaatsvinden na 17.00 uur wekelijks te continueren in plaats van in te halen in de kerstvakantie. Wij vinden dit ook erg vervelend, maar er is helaas geen andere mogelijkheid.

Door de vele zwemleskinderen in combinatie met te weinig badwater, hebben wij geen ruimte om kinderen om te zetten naar zwemlesgroepjes die vóór 17.00 uur plaatsvinden. Hierdoor is het administratief onmogelijk om alle lessen te verplaatsen.

Daarnaast hebben de kinderen normaliter in de kerstvakantie twee weken pauze. Wij werken aan een rooster in de kerstvakantie om de kinderen die na 17.00 uur les hebben hun lessen te laten volgen. Hierdoor kunnen de kinderen blijven zwemmen en werken aan hun zwemtechnieken.

Gedurende de periode dat uw kind zwemles volgt, mag hij of zij op vertoon van de zwemleskaart in de Hoornse Vaart of De Hout gratis recreatief zwemmen wanneer het zwembad open is voor recreatiezwemmen. Kinderen zonder A-diploma moeten wel begeleid worden door een volwassene. Wij raden ouders en hun kinderen – die na 17.00 uur les hebben – aan om gebruik te maken van het gratis vrijzwemmen bij de Alkmaarse zwembaden om zo samen te oefenen in het water. Begeleiders betalen de reguliere entreeprijs.

Kan ik mijn kind op de wachtlijst zetten voor een groep die vóór 17.00 uur zwemles heeft?

Dit is helaas niet mogelijk. Gezien de drukke periode is het niet mogelijk om kinderen die na 17.00 uur zwemles hebben op de wachtlijst te zetten voor een nieuwe groep die vóór 17.00 uur zwemles heeft.

Wat gebeurt er met de zwemlessen als de maatregelen na 3 weken verlengd worden?

Als de maatregelen langer dan 3 weken duren, dan onderzoeken wij opnieuw de mogelijkheden. Wij houden u via de mail op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Wij hopen natuurlijk dat de maatregelen vanaf zondag 19 december versoepeld zullen worden en wij het reguliere rooster weer op kunnen pakken.

Mijn kind mag in de kerstvakantie 3 lessen volgen die hij/zij nu mist. Hoe regel ik dat?

U krijgt in de week van 6 december een mail met daarin een link. Via deze link kunt u uw kind inschrijven voor de inhaallessen in de kerstvakantie.

Waar vinden de inhaallessen in de kerstvakantie plaats?

De inhaallessen vinden plaats in zwembad De Hout.

Krijgt mijn kind tijdens de inhaallessen in de kerstvakantie dezelfde zwemonderwijzer en zit mijn kind met dezelfde kinderen in een groepje als normaal?

Het is mogelijk dat uw kind zwemles krijgt in een ander groepje en van een andere zwemonderwijzer dan normaal. Dit heeft te maken met het tijdstip en de datum die u kiest.

Zwembad Hoornse Vaart en De Hout

Moet ik een CTB tonen als ik kom zwemmen?

Ja, u dient een CoronaToegangsBewijs te tonen indien u komt zwemmen in één van onze zwembaden.

Moet ik mijn QR-code bij elk bezoek laten scannen of is het alleen de eerste keer nodig?

Ja, bezoekers van 18 jaar en ouder dienen hun QR-code bij elk bezoek te laten scannen.

Ik heb geen telefoon waarmee ik mijn QR-code kan laten zien. Ik heb wel mijn vaccinatiebewijs op papier. Is dit voldoende?

Ja, samen met uw ID (paspoort, id-kaart of rijbewijs) is dit voldoende.

Moet ik een mondkapje dragen?
Het dragen van een mondkapje is verplicht voor personen vanaf 13 jaar wanneer men zich gaat verplaatsen, behalve in het ‘natte-gedeelte’ van het zwembad.
Moet ik reserveren om te komen zwemmen?

Reserveren voor onze zwemaccommodaties is niet verplicht. Het is wel mogelijk om online een ticket te kopen op de website van zwembad Hoornse Vaart. Hierdoor kunt u na het scannen van uw QR-code rechtstreeks via de tourniquets naar binnen en hoeft u niet in de rij te staan bij de receptie.

Ik heb geen coronatoegangsbewijs en wil mijn abonnement/meerbadenkaart daardoor niet gebruiken. Kan ik mijn abonnement/meerbadenkaart tijdelijk laten blokkeren of de kosten hiervan gerestitueerd krijgen?

Wij kunnen uw abonnement tijdelijk voor u bevriezen. Dit kan tot 1 januari 2022. U kunt hiervoor een verzoek indienen bij zweminfo@alkmaarsport.nl.  Er is geen restitutie mogelijk.

Ik heb geen coronatoegangsbewijs, maar ik heb wel een 10-rittenkaart voor FloatFit en deze is 13 weken geldig. Als ik deze niet binnen 13 weken op kan maken, wordt deze dan verlengd of kan ik mijn geld terugkrijgen?

Wij kunnen uw abonnement tijdelijk voor u bevriezen. Dit kan tot 1 januari 2022. U kunt hiervoor een verzoek indienen bij zweminfo@alkmaarsport.nl
Wilt u een ticket verplaatsen binnen de geldigheidsduur van uw rittenkaart, dan kunt u dat zelf doen in onze webshop. Hoe dit werkt leest u in onze handleiding.

Ik heb geen coronatoegangsbewijs, maar ik heb wel 8-rittenkaart voor een groepsles en deze is 10 weken geldig. Als ik deze niet binnen 10 weken op kan maken, wordt deze dan verlengd of kan ik mijn geld terugkrijgen?

Wij kunnen uw abonnement tijdelijk voor u bevriezen. Dit kan tot 1 januari 2022. U kunt hiervoor een verzoek indienen bij zweminfo@alkmaarsport.nl
Wilt u een ticket verplaatsen binnen de geldigheidsduur van uw rittenkaart, dan kunt u dat zelf doen in onze webshop. Hoe dit werkt leest u in onze handleiding.

Ik heb geen coronatoegangsbewijs, maar ik heb voor volgende week (weken) online een ticket gekocht voor een groepsles/aquafitnessles/activiteit. Wat gebeurt er met mijn ticket?

Indien u in verband met de coronamaatregelen niet deel kunt nemen aan de activiteit, blijft uw ticket geldig. Uw verzoek tot ‘bevriezen’ van het ticket kunt u mailen aan zweminfo@alkmaarsport.nl. U kunt uw ticket dan op een later moment. Vooralsnog blijft uw ticket geldig tot 1 januari 2022.

Ik heb al een kaartje voor het discozwemmen, maar ik kan niet komen omdat ik geen coronatoegangsbewijs heb. Kan ik mijn geld terugkrijgen?

Indien u in verband met de coronamaatregelen niet deel kunt nemen aan de activiteit, blijft uw ticket geldig. Uw verzoek tot ‘bevriezen’ van het ticket kunt u mailen aan zweminfo@alkmaarsport.nl. Zo kunt u op een later moment deelnemen aan het discozwemmen. Vooralsnog blijft het ticket geldig tot 1 januari 2022.

Ik heb een vrijkaartje komende weken verloopt. Ik kan niet komen omdat ik geen coronatoegangsbewijs heb. Wordt mijn vrijkaartje verlengd of kan ik mijn geld terug krijgen?

Wij kunnen de geldigheidsduur van uw vrijkaartje op uw verzoek bevriezen. Zo kunt u deze op een later moment gebruiken. U kunt hiervoor een verzoek indienen via zweminfo@alkmaarsport.nl.

Heb ik een coronatoegangsbewijs nodig om plaats te nemen in de horeca?

Ja, u heeft hiervoor een coronatoegangsbewijs (geldige QR-code) nodig.

Hoe zit het met de hygiene nadat de maatregelen aangescherpt zijn?

We maken schoon middels een schoonmaakrooster welke wordt aanpast waar nodig. Er zijn vanuit de Rijksoverheid echter geen extra maatregelen opgelegd (m.b.t. schoonmaak).

Om binnen te komen controleren jullie mijn CTB, maar hoe weet ik of de persoon die mijn CTB scant ‘veilig’ is?

Personeel is conform de RIVM richtlijnen vrijgesteld voor het tonen van een geldige QR-code. In de openbare ruimte moeten zij een mondkapje dragen.

Het zwembad sluit om 17.00 uur. Wat gebeurt er met de zwemlessen die na 17.00 uur plaatsvinden?

Alle kinderen waarvan de lessen na 17.15 uur starten, kunnen de aankomende 3 weken helaas geen zwemles volgen. Ter compensatie zullen wij ze uitnodigen om deze gemiste lessen in de kerstvakantie in te halen. Daarnaast worden alle zwemlessen van 16.30 – 17.15 uur met een kwartier verkort en eindigen om 17.00 uur. Alle zwemlesouders ontvangen nog een mail met alle informatie over de aangepaste zwemlessen. Tot slot komen de zwemlessen voor volwassenen in de avonden ook te vervallen. Deze abonnementen worden voor 3 weken bevroren.

Het zwembad sluit om 17.00 uur. Wat gebeurt er met de groeps- en aquafitnesslessen, het banenzwemmen en het recreatief zwemmen?

Het zwembad moet om 17.00 uur sluiten. De groeps-, zwem- en aquafitnesslessen die na 17.00 uur plaatsvinden, komen te vervallen. Daarnaast is het na 17.00 uur ook niet mogelijk om banen te zwemmen en om recreatief te zwemmen.

Sportcomplex De Meent

Heb ik een CTB nodig om te schaatsen op de 400meterbaan?

Om te schaatsen op de buitenbaan van De Meent heeft u geen CoronaToegangsBewijs (CTB) nodig.

Let op; de overdekte ijshal is tijdelijk gesloten voor recreatief schaatsen.

Heb een CTB nodig om te sporten in één van de sportzalen of op de overdekte ijshal?

Om te sporten in één van de sportzalen of op de overdekte ijshal van De Meent heeft u wel een CoronaToegangsBewijs (CTB) nodig.

Sportverenigingen – Zaalhuur

Ik heb vragen over de zaalhuur, bij wie kan ik terecht?

Huurt u een sportaccommodatie bij Alkmaar Sport? Met vragen over zaalhuur kunt u contact opnemen met de afdeling Verhuur van Alkmaar Sport, via verhuur@alkmaarsport.nl of 072 -548 9306/072-548 9315.

Huurt u elders een sportzaal, neem dan contact op met uw verhuurder.

Ik ben een sportvereniging en ik heb vragen over de nieuwe maatregelen, waar kan ik terecht?

De verenigingsadviseur van Alkmaar Sport publiceert op haar corona-pagina de laatste informatie over de coronamaatregelen en de impact daarvan op de sportverenigingen.

Ik huur een sportaccommodatie bij Alkmaar Sport, wie verzorgt de toegangscontrole?

U bent als huurder zelf verantwoordelijk voor het scannen van uw bezoekers/sporters op het CoronaToegangsBewijs (CTB).

Sportaanbod Alkmaar Sport / Sport Vitaal

Ik sport bij Sport Vitaal in de avonduren na 17.00 uur. Gaat mijn training door?

Nee, alle trainingen na 17.00 uur komen te vervallen. Ook die van Sport Vitaal, zowel binnen als buiten.

De docent van uw groep neemt contact met u op om te laten weten of er alternatieven beweegmomenten voor u zijn en hoe deze worden ingevuld.

Ik heb me aangemeld voor een activiteit na 17.00 uur van Alkmaar Sport. Gaat deze activiteit door?

Nee, al het sportaanbod na 17.00 uur komt te vervallen.

De organisator van de activiteit laat u dit per mail ook weten.