Contact   |   Volg ons TwitterFacebookYoutubeInstagramLinkedIn
Volg ons TwitterFacebookYoutubeInstagramLinkedIn
Datum: 28 april 2020
Bron: gemeenten Heiloo en Castricum

Aanbesteding exploitatie binnensportaccommodaties Heiloo en Castricum

De gemeenten Heiloo en Castricum hebben de aanbesteding voor een exploitant van 3 sporthallen en 10 gymzalen in Castricum, Heiloo, Limmen en Akersloot afgerond. Alkmaar Sport N.V. heeft de aanbesteding gewonnen, op basis van de beste prijs-kwaliteit verhouding. Alkmaar Sport werd de beste beoordeling op kwaliteit toegekend en diende de scherpste prijs in. Met ingang van 1 juli 2020 gaat Alkmaar Sport, met een efficiënte exploitatie door dochteronderneming Holland Sport, de gemeentelijke gymzalen en sporthallen exploiteren (Sporthal Het Vennewater in Heiloo, Sporthal de Lelie in Akersloot en sporthal De Enterij in Limmen).

Door de aanstelling van één exploitant kan er kern- en gemeente overstijgend worden geprogrammeerd en kan de capaciteit van de accommodaties beter worden benut. Een efficiënte exploitatie draagt bij aan kostenbeheersing in de toekomst. Het doel is om sporters in deze gemeenten zo goed mogelijk te faciliteren en alle huuraanvragen zoveel mogelijk in te roosteren met een goed reserveringssysteem. Alkmaar - en Holland Sport staan voor samenwerken in sport en zijn zeer goed ingevoerd in de lokale samenleving.

Directeur Vincent Thijssen is zeer content met de exploitatie van de binnensportaccommodaties. ‘Alkmaar Sport en dochteronderneming Holland Sport BV exploiteren nu reeds alle sportaccommodaties in de gemeente Alkmaar, buitensportcomplex De Koog in Uitgeest en de sportvelden in de gemeente Bergen. Daarnaast worden tal van maatschappelijke sportactiviteiten georganiseerd en worden buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen voor o.a. Heiloo en Bergen verzorgd. De exploitatie past perfect bij onze wens om een prominente rol te spelen in het regionale sportlandschap.’

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht