Contact   |   Volg ons TwitterFacebookYoutubeGoogle+LinkedIn
Volg ons TwitterFacebookYoutubeGoogle+LinkedIn
Datum: 04 april 2018

Bijeenkomsten deskundigheidsbevordering Aangepast Sporten

Sport-Z organiseert maandag 16 april en donderdag 19 april twee gratis informatieve bijeenkomsten rondom het thema ‘Deskundigheidsbevordering Aangepast Sporten’. De bijeenkomsten staan open voor sportaanbieders en professionals die betrokken (willen) zijn bij aangepast sporten in de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Castricum, Uitgeest, Bergen, Heiloo en Langedijk. Naast het uitwisselen van het laatste nieuws op het gebied van Aangepast Sporten, worden concrete knelpunten uit de praktijk behandeld en krijgt men de kans om ervaringen met elkaar te delen.

Sport-Z organiseert deze bijeenkomsten namens de regio Alkmaar, en wil hiermee zoveel mogelijk drempels wegnemen zodat mensen met een beperking ook kunnen meedoen. Door het uitwisselen van relevante informatie kan vraag en aanbod (nog) beter op elkaar worden afgestemd.

Voor wie?
De bijeenkomst op maandag 16 april is specifiek bedoeld voor verenigingsmanagers, bestuurders, vrijwilligers en verenigingsondersteuners van sportverenigingen. Het programma van de bijeenkomst op donderdag 19 april is afgestemd op het werkgebied van medewerkers van sociale teams, zorginstellingen, buurtsportcoaches, ambtenaren Sport, WMO consulenten en andere belangstellenden.

Wat kunt u verwachten?
Op de agenda van beide bijeenkomsten staat onder meer het laatste nieuws over aangepast sporten in de regio Alkmaar en een toelichting over de ontwikkelingen op de website van Uniek Sporten. Ook wordt concreet ingegaan op problemen die sportaanbieders zoal in de praktijk tegenkomen. Tijdens de bijeenkomst van 16 april wordt bijvoorbeeld nader ingegaan op de vraag hoe je je doelgroep (beter) kunt bereiken door de inzet van social media. Bij de bijeenkomst van 19 april staat de vraag centraal hoe sport (ook) ingezet kan worden als middel, kan sport bijvoorbeeld geïntegreerd worden in dagbesteding? Daarnaast is er tijdens beide bijeenkomsten volop gelegenheid om andere sportorganisaties en sportbegeleiders te ontmoeten, hetgeen als doel heeft gezamenlijk de kwaliteit van het aanbod naar een hoger niveau te tillen.

Waar
Op maandag 16 april vindt de bijeenkomst van 19.30-21.30 uur plaats in De Meent Bauerfeind, (Terborchlaan 301, Alkmaar). De bijeenkomst van donderdag 19 april start om 09.30 en duurt tot 11.30 uur, locatie is het Gemeentehuis van Heerhugowaard (Parelhof 1).

Kosten en aanmelden
Aan de bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden. U kunt zich aanmelden of meer informatie opvragen door een email te sturen aan p.dehoogh@sport-z.org t.a.v. Pascale de Hoogh, coördinator aangepast sporten Regio Alkmaar. Vermeld in uw email bij
welke bijeenkomst u aanwezig wilt zijn.

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht