Contact   |   Volg ons TwitterFacebookYoutubeInstagramLinkedIn
Volg ons TwitterFacebookYoutubeInstagramLinkedIn
Datum: 10 augustus 2019

Dainese sprint naar beloftengoud op Kanaalkade

De Italiaan Alberto Dainese heeft het goud gewonnen bij de beloften op het Europees Kampioenschap in Alkmaar. Niklas Larsen eindigde namens Denemarken als tweede, Ralt Arm uit Estland werd derde. Beste Nederlander werd Nils Eekhoff op de vijfde stek.

De Italianen kleurden de finale. Een uitval van Alexander Konychev werd pas in de absolute eindfase geneutraliseerd. Vervolgens maakte Dainese het in de sprint superieur af. "Door de actie van Alexander werden wij door de andere teams in een zetel naar de streep gebracht. Ik wist dat ik niet te vroeg op kop moest komen vanwege de wind, dus ik wachtte mijn moment af. Deze zege betekent heel veel voor mij. Dit Europees kampioenschap is mijn grote doel van dit seizoen vanaf het begin van het jaar. Dit en mijn profcontract bij Sunweb voor komend jaar zijn een kroon op mijn werk van de afgelopen jaren."

Dainese komt uit voor de SEG-formatie. "Het heeft zeker geholpen dat ik bij een Nederlandse ploeg heb gereden. Ik heb de afgelopen jaren geleerd om in de waaiers te rijden. In het begin kon ik er niets van en wapperde ik er zo af, maar vandaag had ik die kennis nodig om hier te winnen."

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht