Contact   |   Volg ons TwitterFacebookYoutubeGoogle+LinkedIn
Volg ons TwitterFacebookYoutubeGoogle+LinkedIn
Datum: 16 januari 2018

Tot het dak: Dutch Trampoline Open

Elf meter hoog is het dak van de topsportzaal in De Meent Bauerfeind in Alkmaar. En dat is niet voor niets. Op 17 en 18 maart 2018 zal hier het tweejaarlijkse trampolinetoernooi de Dutch Trampoline Open voor de eerste keer plaatsvinden. Het toernooi is geïnitieerd vanuit de Alkmaarse trampolinevereniging Triffis en wordt gedragen door een eigen, brede stichting om tot volledige potentie te komen.

Met meer dan vijfhonderd deelnemers afkomstig uit achttien verschillende landen van drie continenten mag de, door de internationale bond FIG geaccrediteerde, Dutch Trampoline Open zich al in de allereerste editie één van de grootste trampolinetoernooien van Europa noemen. Trampolinespringers van internationaal en zelfs olympisch niveau, zullen hun opwachting maken in Alkmaar. Onder de deelnemers zeven nationale teams uit Engeland, Spanje, België, Frankrijk, Azerbaijan, Israël, Zwitserland en Polen. Veel Europese delegaties gebruiken het toernooi om zich optimaal voor te bereiden op het Europees Kampioenschap wat in april plaats zal vinden in Baku, Azerbaijan.

Naast de hoofdklasse voor senioren zullen er tijdens dit tweedaags toernooi ook wedstrijden zijn in verschillende leeftijdsklassen voor internationaal talent. Vrijdag is er, na aankomst van de delegaties, gelegenheid tot training in de trampolinezaal en aansluitend een podiumtraining in de wedstrijdhal. Zaterdag is het individuele toernooi en zijn de
teamfinales. Op de zondag zal de synchroonwedstrijd gesprongen worden, waarna
aansluitend de individuele- en synchroonfinales plaatsvinden.

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht