Contact   |   Volg ons TwitterFacebookYoutubeInstagramLinkedIn
Volg ons TwitterFacebookYoutubeInstagramLinkedIn
Datum: 04 september 2020

Organiseert u al een aanbod voor ouderen? Leer meer over de kansen van 50+ sport tijdens het sportkenniscafé

Organiseert uw sportvereniging al een aanbod voor ouderen? Bent u zich ervan bewust wat deze doelgroep u kan bieden? Benieuwd of deze doelgroep ook voor uw vereniging een verrijking kan zijn?

Alkmaar Sport organiseert maandag 21 september van 19.30-21.30 uur een sportkenniscafé met het thema ‘De kansen van 50+ sport’. Verenigingsbestuurders, sporttrainers en andere geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de workshop die zowel ter plaatse in sportcomplex De Meent als online te volgen is. Gastsprekers van NOC*NSF en Old Stars lichten ontwikkelingen, kansen en mogelijkheden toe en delen tips, ervaringen en succesverhalen. Deelname is gratis, aanmelden kan via www.alkmaarsport.nl/sportkenniscafe.  

Van 18 t/m 27 september is het Nationale Sportweek. Veel sportverenigingen sluiten aan bij dit landelijke initiatief en geven potentiële nieuwe leden de mogelijkheid een proefles te volgen. Alkmaar Sport zet deze week de leeftijdscategorie 50+ centraal, een doelgroep voor wie het bij uitstek belangrijk is goed te bewegen en gezond te blijven. Door het organiseren van de workshop ‘De kansen van 50+ sport’ hoopt zijn sportverenigingen te stimuleren nieuwe initiatieven voor deze doelgroep op te pakken. Gastsprekers zijn uitgenodigd om de aanwezigen te inspireren, maar ook om de doelgroep nauwkeurig te beschrijven, zowel demografisch als qua interesses en bereik. Concrete handvaten worden gegeven over hoe de eerste stap is te zetten richting ontwikkeling van een aanbod. Aanwezigen, de avond kan ook digitaal bijgewoond worden, gaan naar huis met goede ideeën over de kansen en mogelijkheden van de 50+ sport.

Het bijwonen van het sportkenniscafé is gratis, aanmelden kan online via www.alkmaarsport.nl/sportkenniscafe. Bij vragen kunt u contact opnemen met de verenigingsadviseur van Alkmaar Sport, via s.wunderink@alkmaarsport.nl of 06-18734218.

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht