Contact   |   Volg ons TwitterFacebookYoutubeInstagramLinkedIn
Volg ons TwitterFacebookYoutubeInstagramLinkedIn
Datum: 14 augustus 2019
Bron: Wielervereniging Alcmaria Victrix

Nieuwe Pumptrack bij Sportpaleis Alkmaar

Wielervereniging Alcmaria Victrix is in nauwe samenwerking met Alkmaar Sport gestart met de aanleg van een nieuwe PumpTrack op het terrein van het Sportpaleis. De PumpTrack is een parcours dat op de fiets maar zonder te trappen wordt afgelegd. Door de fiets met een pompende beweging over kleine en grote heuveltjes, sprongen en tafels over het parcours te bewegen ontstaat een voortbeweging. Een leuke en zeer toegankelijke manier om fietstechniek te beoefenen of simpelweg om een heleboel lol op je bmx, mtb of anderszins geschikte fiets te hebben.

“Wij waren al langer op zoek om aan een stuk ongebruikt terrein een nieuwe fietsgerelateerde functie te geven” aldus de voorzitter van de technische commissie van de wielervereniging Th. von Berswordt. Tijdens de gesprekken met Alkmaar Sport in het kader van het EK wielrennen in Alkmaar kwam ook een pupmtrack ter sprake en was een gezamenlijk enthousiasme al snel geboren. “Het EK heeft al veel los gemaakt. Wij merken vooral positieve effecten. De interesse in de wielersport stijgt, het aantal navragen bij de vereniging ook en ook binnen de club wordt het enthousiasme aangewakkerd. En dat de vereniging met een mountainbikster de Alkmaarse Sporter van het jaar mocht leveren was natuurlijk reden te meer om extra inzet op dat vlak te ontplooien! Een PumpTrack is dan een ideale aanvulling op het al aanwezige mtb-parcours en de wielerbaan. Wij kunnen hier de jeugd impulsen geven om de fiets te pakken en / of zich verder te bekwamen in techniek. Het is een zeer toegankelijke attractie ook voor niet leden en het versterkt de wielerhub Alkmaar hier aan de Westrand”.

Het is de bedoeling om de PumpTrack nog in de zomer te voltooien waarnaar deze tezamen met Alkmaar Sport voor het publiek zal worden opengesteld.

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht