Contact   |   Volg ons TwitterFacebookYoutubeInstagramLinkedIn
Volg ons TwitterFacebookYoutubeInstagramLinkedIn
Datum: 06 september 2019

Nog plek bij Alkmaarse weerbaarheidstraining voor jeugd

Alkmaar Sport start 26 september 2019 met een nieuwe weerbaarheidstraining voor de jeugd van 8- tot 12 jaar. Weerbaarheid staat voor stevig in je schoenen staan en vertrouwen hebben in jezelf. Door je eigen kracht en mogelijkheden te ontdekken kun je weerbaar door het leven gaan. De training is te volgen in de gymzaal aan de Pater Schiphorststraat 1 in Alkmaar.

Inhoud van de trainingen

Door middel van gerichte oefeningen en spelvormen wordt aandacht besteed aan diverse specifieke onderwerpen, die van belang zijn voor de weerbaarheid van kinderen. Denk aan lichaamshouding, stemgebruik, omgaan met groepsdruk en ademhaling. Ook verdedigingstechnieken, zoals het afweren van een klap of trap of jezelf bevrijden als je wordt vastgegrepen en het bedenken van oplossingen in bedreigende situaties komen aan bod.

Algemene informatie

De eerste les start op donderdag 26 september 2019 in de gymzaal aan de Pater Schiphorststraat 1. Doelgroep is de jeugd van 8-12 jaar. De les duurt van 15.30 – 16.30 uur. De training duurt 8 weken, in de herfstvakantie zal de training niet door gaan. De laatste les is op donderdag 21 november 2019. De kosten voor de totale Weerbaarheidstraining bedragen € 75,- per deelnemer.

Inschrijving

De inschrijving geschiedt via onze website www.alkmaarsport.nl/weerbaarheidstraining. Meer informatie over de trainingen kunt u opvragen bij Anouk Brouwer via a.brouwer@alkmaarsport.nl of 06-43040990.

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht