Contact   |   Volg ons TwitterFacebookYoutubeInstagramLinkedIn
Volg ons TwitterFacebookYoutubeInstagramLinkedIn
Datum: 02 oktober 2020

Nu ook sportregisseur actief in de Alkmaarse buitengebieden

Al enige tijd faciliteert Alkmaar Sport de inzet van sportregisseurs die lokaal verenigingen en inwoners ondersteunen op het gebied van sport en bewegen. Afgelopen zomer is er ook een sportregisseur gestart die zich actief richt op de Alkmaarse buitengebieden, Graft-de Rijp en Schermer. Yuri Cornelisse heeft in zijn functie al kennisgemaakt met een aantal verenigingsbestuurders, schooldirecties en inwoners in de dorpen. De komende periode breidt hij zijn kennismakingsronde uit en ontplooit hij nieuwe sportieve initiatieven waarbij sterke samenwerkingsverbanden centraal staan.

Yuri heeft een sportieve loopbaan achter de rug, waarbij hij zowel actief was als speler en als coach. Startend in Alkmaar als 12-jarige speler bij de jeugdopleiding van AZ, wist hij via de Alkmaarse voetbalvereniging AFC’34 een professionele voetbalcarrière op te bouwen, eindigend in 2010 bij ADO Den Haag. Deze Alkmaarse looptrainer, bootcampinstructeur, vitaalcoach en sporter in-hart-en-nieren is na zijn carrière bij de politie nu gestart als sportregisseur, zowel in de buitengebieden van Alkmaar als in Alkmaar-Noord.

De sportregisseur

De functie van sportregisseur wordt ook wel omschreven als de ‘makelaarsfunctie op het gebied van sport en bewegen’. Een sportvereniging maakt een probleem kenbaar, een inwoner een behoefte, een wijkcentrum vertelt over een nieuw initiatief en een school trekt aan de bel over een signaal dat zij opvangt via haar leerlingen. “Ik ga dan met al die partijen in gesprek. De behoefte van de ene partij kan het probleem van de andere partij oplossen. Door verbindingen te leggen ontstaan samenwerkingsverbanden waar iemand aanvankelijk niet bij stil had gestaan dat het kon.” De sportregisseur kan ook zelf initiatieven ontplooien en organiseren, voornamelijk om de potentie en het succes ervan aan te tonen. “Idealiter draag ik het stokje daarna over aan een andere organiserende partij, zodat ik me op het volgende initiatief kan richten.” Bij Alkmaar Sport zijn nog meer sportregisseurs actief, evenals een verenigingsadviseur, vakleerkrachten en diverse projectcoördinatoren. “Wij voeren regelmatig overleg. We leren van elkaars ervaringen, kopiëren de succesprojecten en worden betrokken bij gebieds-overstijgende evenementen. Dat je werkt in zo’n multidisciplinair team is absoluut van meerwaarde, ik haal er veel inspiratie uit.”

Buitengebieden

Hoewel afgelopen sportseizoen al enkele sportregisseurs actief waren in Alkmaar en ook de verenigingsadviseur Alkmaar-overtijgend werkt, bleek er in de buitengebieden ook behoefte aan een eigen aanspreekpunt. De contacten lagen er al, in de dorpen rond Graf-de Rijp en Schermer zijn via Alkmaar Sport bijvoorbeeld al geruime tijd vakleerkrachten actief op de scholen en ook staat in de Kerstvakantie al enige jaren op rij een sportspektakel op het programma in sporthal De Oosterven in De Rijp. Een eigen aanspreekpunt, in naam van sportregisseur Yuri wordt dan ook enthousiast ontvangen. “Ik signaleer in de dorpen specifieke uitdagingen die afwijken van die in de grote stad. Doordat ik mij focus op de buitengebieden kan ik hier ook de nodige aandacht aan geven. Het is mooi dat deze functie er nu is, er ligt genoeg werk om op te pakken voor zover ik weet, en dan heb ik mijn kennismakingsronde nog niet eens helemaal afgerond.”

Kennismaken en contact

Omdat de dorpen behorend bij de gemeente Alkmaar in een uitgestrekt gebied liggen heeft Yuri nog niet met iedereen kunnen kennismaken. Maar een ieder die behoefte heeft aan een kennismaking, een (persoonlijke) vraag of mooi initiatief heeft wat hij/zij wil delen, kan contact met Yuri opnemen per mail (y.cornelisse@alkmaarsport.nl) of telefoon (06-34164117). Yuri is hiernaast erg actief op social media, waarbij hij met foto’s en filmpjes een inkijkje geeft in de activiteiten en projecten waar hij bij betrokken is. Zowel op Facebook als Instagram is hij te vinden onder de naam @sportregisseuryuri.

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle activiteiten. Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Inschrijven