Contact   |   Volg ons TwitterFacebookYoutubeGoogle+LinkedIn
Volg ons TwitterFacebookYoutubeGoogle+LinkedIn
Datum: 30 november 2017

Prolongeert Trampolinevereniging Triffis haar titel 'Sportploeg van Alkmaar'?

Op vrijdag 15 december organiseert de gemeente Alkmaar de huldiging van de Alkmaarse Sportkampioenen. In Sportpaleis Alkmaar worden deze avond de sporter, sportploeg, het sporttalent en de aangepaste sporter van het jaar 2017 in het zonnetje gezet. Ook wordt een sportwaarderingsprijs uitgereikt. Trampolinevereniging Triffis won in 2016 de titel ‘Sportploeg van het jaar’, ook in 2017 zijn zij weer genomineerd in deze categorie. Zullen zij hun titel prolongeren?

Als Alkmaarse sportkampioen ontving de vereniging € 500,- uit het Sportkampioenenfonds. De ondernemers BDO, Noordeloos Elektro, Rabobank Alkmaar e.o., De Ondernemerstuin en Bauerfeind stellen ook dit jaar dit bedrag aan de vijf winnaars ter beschikking. “Het geld investeerden we in de selectie. Denk hierbij aan de kosten die gepaard gaan met het organiseren van trainingen en (oefen)wedstrijden, waarbij we de selectie maar ook de hele Alkmaarse vereniging nog sterker op de kaart zetten,” aldus top-trampolinecoach Sven Mooij.

Een goede investering, want ook in 2017 presteerden de selectie-springers weer opperbest. De A1-selectie (Pascal Wiebering, Roel Teillers, Jimmy Demmers en Niamh Slattery) werden Nederlands Kampioen. Met een individuele eerste prijs voor Jimmy, en een Nederlandse titel voor het duo Jimmy-Roel. In verschillende samenstellingen wisten de vier springers podiumplaatsen te behalen op o.a. de David Ward Hunt Cup in Engeland, de Flowercup en de Ostseepokal (Duitsland). Pascal en Niamh sprongen een WK-limiet, Roel behaalde een limietscore voor deelname aan de WAGC (Jeugd WK). Op de worldcup (oktober 2017) behaalden Pascal en Niamh bovendien de finale, en keerden zij met een zesde plaats huiswaarts.

Directe concurrenten van de trampolinespringers zijn deze huldigingsavond de ploeg van Wielervereniging Noord-Holland en het kanopolo team van AKV Odysseus. Overige genomineerden deze avond zijn: ‘Sportkampioen van Alkmaar’: Sam van Etten (biljart), Thom de Boer (zwemmen) en Yannick van der Kolk (judo). ‘Sporttalent’: Dylan van der Kolk (judo), Marijn Wiersma (shorttrack) en Claire Dinkla (voetbal). ‘Aangepast sporter’: Jean Paul Montanus (tafeltennis), Nico Zonneveld (golf) en Johan van Etten (indoor roeien). ‘Waarderingsprijs’: Ronald van der Horst (tennis), Han Mous (roeien) en Shona Shukrula (voetbal).

Huldigingsavond

Welke genomineerden zullen dit jaar een prijs in de wacht slepen en bovendien een cheque ontvangen t.w.v. € 500,- dankzij een bijdrage van BDO, Rabobank Alkmaar e.o., de Ondernemerstuin, Noordeloos Elektro BV en Bauerfeind? Wie aanwezig wil zijn op de huldigingsavond op vrijdag 15 december in Sportpaleis Alkmaar kan zich (gratis) aanmelden via de website; www.alkmaarsport.nl/sportkampioenen. Let op, kleed u volgens de dresscode; casual chique (geen spijkerbroek).

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht