Contact   |   Volg ons TwitterFacebookYoutubeInstagramLinkedIn
Volg ons TwitterFacebookYoutubeInstagramLinkedIn
Datum: 17 december 2017

Sam van Etten nieuwe Sportkampioen van Alkmaar

Vrijdag 15 december organiseerde de gemeente Alkmaar de Huldiging der Sportkampioenen van Alkmaar. Tijdens een wervelende avond vol sport en entertainment werden in vijf categorieën sportprijzen toegekend. Kampioen van de avond werd biljarter Sam van Etten, hij mag zich een jaar lang Sportkampioen van Alkmaar noemen. De gemeente Alkmaar liet andermaal zien dat zij sport hoog in het vaandel heeft. Zo introduceerde Pieter Dijkman, wethouder Sport, onder andere een digitaal sportboek en onthulde de ceremoniemeester het bestaan van een manshoge Hall-of-Fame met daar op de winnende sporters afgebeeld.

Bijna 400 aanwezigen vulden vrijdag 15 december Sportpaleis Alkmaar. Zij kwamen daar om de genomineerde Alkmaarse sporters een hart onder de riem te steken. Verdeeld over vijf categorieën betraden maar liefst 15 genomineerde sporters en sportploegen het podium. De winnaars werden op originele wijze bekend gemaakt, van hen verscheen een grote foto op het podium. Verrassend was dan ook toen ceremoniemeester Frank Wolters aankondigde dat aan de voorzijde van sportcomplex De Meent Bauerfeind de foto’s als 3 meter hoge zuilen een ware Hall-of-Fame vormden. Iets wat een ieder bij het naar buiten gaan met eigen ogen kon aanschouwen aan de overzijde van de weg.

Winnaars

Winnaar van de avond werd biljarter Sam van Etten. Het was het derde jaar op rij dat hij tot de genomineerden behoorde. Zijn groei door de jaren heen en overwinning op het EK onder 21 jaar werden door de jury geprezen. Winnend sporttalent werd voetbal keepster Claire Dinkla. De damesploeg van Wielervereniging Noord-Holland werd verkozen tot sportploeg van 2017 en Jean Paul Montanus werd voor de tweede maal op rij verkozen tot winnaar in de categorie Aangepast Sporten. Ronald van der Horst werd tenslotte geëerd met de Sportwaarderingsprijs vanwege zijn jarenlange inzet voor het Alkmaarse Future tennis toernooi.

Digitaal Sportboek

Wethouder Sport Pieter Dijkman (VVD) doopte na het overhandigen van de hoofdprijs een nieuw initiatief van de Gemeente Alkmaar. “De Gemeente Alkmaar heeft in 2017 dit sportboek in het leven geroepen om haar waardering en erkenning uit te spreken voor de uitzonderlijk sportieve prestaties van haar burgers. Dit sportboek geeft een bijzondere sporthistorie weer, voor nu en voor de latere generaties van Alkmaarders. Ik ben vereerd dat ik dit sportboek mag introduceren. En ik ben trots op de vijftien sporters die hun geweldige resultaten met hun handtekening in dit boek nog eens hebben onderstreept”, aldus Dijkman. Gedurende het jaar zullen sporters die een bijzondere prestatie leveren gevraagd worden om hun handtekening in het boek te zetten.

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht