Contact   |   Volg ons TwitterFacebookYoutubeInstagramLinkedIn
Volg ons TwitterFacebookYoutubeInstagramLinkedIn
Datum: 02 maart 2020

Sportkenniscafé over de impact van (top)sport op atleten

>>> I.v.m. ontwikkelingen rondom het coronavirus is het sportkenniscafé tot nader orde uitgesteld. <<<


Alkmaar Sport organiseert maandag 16 maart een sportkenniscafé voor sporttrainers, bestuurders en sporters. Om 19.30 uur staat in de Meent Bauerfeind het thema ‘de impact van (top)sport op atleten’ centraal. Vooral de psychische aspecten rondom het (top)sporter zijn komen aan bod. Toegang voor belangstellenden is gratis, aanmelden kan per mail via s.wunderink@alkmaarsport.nl.  


Wie werkt met sporters komt op een bepaald prestatieniveau, bewust of onbewust, vaak in aanraking met verschillende dillema’s. Er moeten keuzes gemaakt worden in de begeleidingsrichting om zo tot een optimaal einddoel, de topprestatie, te komen. Tijdens het sportkenniscafé wordt ingegaan op verschillende van deze dillema’s, maar ook kunnen de aanwezigen zelf met vragen komen. Gastspreker deze avond is Kars Zoon. Met zijn ervaring vanuit de Sport- en Prestatiepsychologie en zijn werkzaamheden als vakdocent lichamelijke opvoeding en (judo) wedstrijdtrainer kan hij veel van de onderwerpen vanuit verschillende invalshoeken belichten. Afhankelijk van de vragen vanuit het publiek zal deze avond ingegaan op één of meerdere van deze thema's: “Doelen vaststellen, is dit nodig, hoe omschrijf je ze en hoe leg je dit vast? Wat motiveert jouw sporter om te doen wat gedaan moet worden en is dit wel de beste motivator? Hoe begeleid je de sporter naar een andere, beter passende, (gewichts)klasse? Hoe voorkom je dat perfectionisme in het beheersen van prestatie en gewicht doorslaat naar een eetstoornis? Wat is ‘de flow’ en hoe kom je er in? Hoe begeleid je een sporter om de zelfcontrole die ze tijdens de training laten zien ook in een thuissituatie toe te passen? Hoe belangrijk is slaap en herstel voor een sporter? Hoe houd je een geblesseerde sporter betrokken en gemotiveerd om na herstel terug naar de top te komen?”.

De avond staat open voor trainers die hun kennis op dit gebied willen verbreden, maar ook andere geïnteresseerden zijn welkom. Inloop 19.00 uur, aanvang 19.30 uur in de Meent Bauerfeind in Alkmaar. Aanmelden kan gratis bij de verenigingsadviseur van Alkmaar Sport, Sanne Wunderink, via s.wunderink@alkmaarsport.nl.

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht