Contact   |   Volg ons TwitterFacebookYoutubeGoogle+LinkedIn
Volg ons TwitterFacebookYoutubeGoogle+LinkedIn
Datum: 13 februari 2018

Ruim 1250 deelnemers bezoeken Unieke Winterspelen

Sport-Z organiseerde zondag 11 en maandag 12 februari de Unieke Winterspelen voor mensen met een beperking in De Meent Bauerfeind in Alkmaar. Verspreid over de twee dagen bezochten ruim 1250 deelnemers, jong en oud, met een beperking en hun begeleiders deze sportinstuif met aangepaste sporten. Onder enthousiaste leiding van televisie presentator Pepijn Gunneweg betraden veel van hen ook het muzikale podium. In totaal zeven wethouders van gemeenten uit de regio tekenden officieel de samenwerkingsovereenkomst Aangepast Sporten. Hiermee bekrachtigen zij de intentie het aangepast sporten regionaal verder op te kaart te zetten en te ontwikkelen.

Het Unieke tweedaagse evenement is het eerste grote zichtbare evenement wat vanuit de regionale samenwerkingsovereenkomst Aangepast Sporten is ontstaan. De zeven deelnemende gemeenten (Heerhugowaard, Alkmaar, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo) tekenden de overeenkomst dan ook officieel op maandag 12 februari. Wethouder sport van Alkmaar Pieter Dijkman (VVD) is enthousiast over het evenement: “Een prachtige tweedaagse, de sporters én begeleiders zie je werkelijk overal om je heen genieten. Er worden zoveel sportclinics verzorgd dat het bijna onmogelijk is alle lessen even te bezoeken, van karate tot dans, honkbal en schermen. Natuurlijk zijn er ook veel durfals die het ijs opgaan, sommige zelfs met rolstoel en al! Doordat we als regio gezamenlijk optrekken op het gebied van aangepast sporten, zie je direct dat er nieuwe mogelijkheden worden gecreëerd. Een sportdag als deze organiseren, in doelgroep en grootte, is uniek voor Alkmaar en de regio. Ik zie dat Sport-Z tot veel in staat is, als dit de aftrap is schept dat hoge verwachtingen voor de toekomst.”

Het evenement werd mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de Dirk Kuyt Foundation, CBRE en het Fonds Gehandicaptensport. Vele vrijwilligers van Autstekend, die de horeca deels verzorgden, Stichting Showhero, jongerenwerk Heiloo en de studenten van het Horizon College Sport & Bewegen maakten de dag mede mogelijk.

Over Sport-Z
Door te bewegen voelt een mens zich fit en goed. Ook geeft het je de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten. Daarom moet sport toegankelijk zijn voor iedereen. Het reguliere aanbod kan helaas niet iedereen een passende sport bieden. Wij van Sport-Z ontwikkelen dan ook beweegactiviteiten op maat. Met onze kennis, kunde en ervaring adviseren, stimuleren en organiseren wij met en voor iedereen die nét even anders is of
een extra steuntje in de rug nodig heeft. Wij bieden dat beetje extra en zetten
professionele trainers in om sport- en zorgdoelen te realiseren.

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht