Contact   |   Volg ons TwitterFacebookYoutubeInstagramLinkedIn
Volg ons TwitterFacebookYoutubeInstagramLinkedIn

Sportpas

Alkmaar Sport promoot haar activiteiten en laat klanten op een voordelige manier schaatsen en zwemmen. Je kunt hiervoor een sportpaspoort of meerrittenkaart aanschaffen. Deze producten worden op je SportPas (een plastic transponderkaart) gezet. Deze SportPas kunt u aanvragen bij de kassa van ijsbaan De Meent, zwembad Hoornse Vaart of zwembad De Hout.

Sportpaspoort

Het sportpaspoort is persoonsgebonden. Heeft u het sportpaspoort eenmaal aangeschaft dan betaalt u een lage toegangsprijs voor ijsbaan en zwembaden (tarieven 1 sept 2019 tot 1 sept 2020):

  • Zwembad De Hout: € 1,25 per persoon per bezoek.
  • Zwembad Hoornse Vaart: € 1,80 per persoon per bezoek (via tourniquet), € 2,00 contante betaling.
  • IJsbaan De Meent: € 2,45 per persoon per bezoek.

Het sportpaspoort kost € 46,00 voor volwassenen; € 27,00 voor personen tot 18 jaar en is 12 maanden geldig vanaf aanschafdatum.

Sportpashouders kunnen bij de kassa van het zwembad of de ijsbaan steeds opnieuw voor 10 keer entree op het paspoort zetten. Voor opwaardering per keer kan een toeslag in rekening gebracht worden. Tevens kunt u de abonnementen die op uw SportPas staan online verlengen met een vast bedrag van € 10,- per keer (www.alkmaarsport.nl/login).

Korting
Inwoners van Alkmaar met een inkomen tot 120% van de geldende bijstandsnorm komen in aanmerking voor korting op het sportpaspoort.
Als u recht hebt op de gratis AlkmaarPas, dan krijg u korting op het sportpaspoort in de vorm van een digitaal ticket. Laat bij aanschaf van uw sportpaspoort bij de kassa van het zwembad of de ijsbaan uw pas scannen, dan wordt het sportpaspoort-voucher van uw pas afgeboekt. Het sportpaspoort kost dan €7,90 (€ 4,20 voor personen t/m 17 jaar), een SportPas kost u eenmalig € 1,00.

Meerrittenkaart en badenkaart

Komt u meerdere keren sporten, maar wilt u niet gebonden zijn aan het sportpaspoort, dan kunt u een meerrittenkaart aanschaffen. Deze kaart is vanaf aanschafdatum 12 maanden geldig (zwembad). Bij de ijsbaan is de meerritenkaart geldig in het ijsseizoen van aankoop én in het opvolgende ijsseizoen. De ritten die na deze periode niet opgenomen zijn komen te vervallen. De toegangsprijs is bij de meerrittenkaart iets hoger dan bij het sportpaspoort, maar u betaalt geen eenmalige kosten (tarieven 1 sept 2020 tot 1 sept 2021).

  • 10-badenkaart zwembad de Hoornse Vaart: € 34,20 t/m 17 jaar, € 45,90 v/a 18 jaar
  • 10-badenkaart zwembad De Hout: € 28,80 t/m 17 jaar, € 37,80 v/a 18 jaar
  • 10-rittenkaart ijsbaan De Meent: € 40,50 t/m 17 jaar, € 54,00 v/a 18 jaar
  • 25-rittenkaart ijsbaan De Meent: € 90,00 t/m 17 jaar, € 120,00 v/a 18 jaar

Oude vervallen ritten kunt u niet meer meenemen bij het aanschaffen van een nieuwe rittenkaart.

Toegangspas - de SportPas

De toegang tot ijsbaan en zwembaden gebeurt met behulp van een plastic transponderpas. Op deze pas staat uw abonnement opgeslagen. Voor deze pas betaalt u eenmalig € 5,- . U kunt de pas op de volgende manier aanvragen;

Bij de kassa - U kunt uw SportPas bij de kassa van zwembaden en ijsbaan aanschaffen. Er wordt dan ter plaatse een pas voor u gemaakt. Op deze pas kunt u meteen een abonnement laten plaatsen.

TIP: De aanmaak van de pas bij de receptie zal aanzienlijk sneller verlopen indien u van te voren al een account heeft aangemaakt op www.alkmaarsport.nl/login. Laat ons even weten dat u een account heeft aangemaakt en wij koppelen uw gegevens aan de nieuwe pas.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle activiteiten. Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Inschrijven