Contact   |   Volg ons TwitterFacebookYoutubeGoogle+LinkedIn
Volg ons TwitterFacebookYoutubeGoogle+LinkedIn

Vakleerkracht – SportX

10 - 20 uur per week
Dienstverband: Parttime

Over Alkmaar Sport N.V.

Plezier in je werk, deel uitmaken van een team en jezelf blijven ontwikkelen… Dát is wat Alkmaar Sport haar vakleerkrachten te bieden heeft. Samen met zo’n 20 andere vakdocenten bewegingsonderwijs maak je deel uit van het actiefste en sportiefste team van Alkmaar Sport, namelijk het team wat de gymlessen en het naschoolse sportaanbod verzorgt op de lokale basisscholen. Naast dat je op vaste dagen en tijden op je ‘eigen’ school in Alkmaar of omgeving werkzaam bent, kom je maandelijks met je collega’s uit het bewegingsonderwijs bijeen om kennis en ervaringen uit te wisselen. Daarnaast houd je natuurlijk je eigen ontwikkeling op peil door het volgen van bijeenkomsten en cursussen via de ‘Alkmaar Sport Academy’. Je opgedane kennis pas je toe in je eigen lessen voor de klas en bij de (door)ontwikkeling van het naschoolse sportaanbod op de school en in de wijk. In onze vlotte bedrijfskleding sta je vol zelfvertrouwen voor de klas, waar je je eerdere lessen terugkijkt op je iPad.

De afdeling Sportservice is op zoek naar een:

Vakleerkracht – SportX (10 – 20 uur)

Uren kunnen worden ingevuld door één vakleerkracht óf worden opgedeeld door meerdere vakleerkrachten.


Wat houdt het werk in?

De vakleerkracht is gespecialiseerd in het geven van de reguliere gymlessen en dit wordt structureel aangeboden voor alle kinderen. De motorische vaardigheid van de kinderen wordt ook veel meer verbeterd, wat ook weer een goede uitwerking heeft voor het kind op andere momenten binnen of buiten de les. Ook kunnen de kinderen kennismaken met veel verschillende sporten naschools en kunnen zij er over na denken om misschien lid te worden van de vereniging.

De SportX-vakleerkracht geeft bij een school de groepen 3 t/m 8 één keer in de week de reguliere gymles. Daarnaast verzorgt hij/zij een naschools sportaanbod in de gymzaal in de school. Aansluitend aan de schooltijden kunnen de kinderen kennis maken met diverse sporten of trainen voor schoolsporttoernooien. Tijdens deze naschoolse SportX-lessen is het mogelijk om trainers van verenigingen uit dezelfde buurt waar de school ligt langs te laten komen, zodat zij tijdens deze SportX-uren de kinderen enthousiast kunnen maken voor de sport van hun vereniging.

Profiel

 • ALO diploma
 • Ervaring in en/of affiniteit met het basisonderwijs
 • Vaardigheden in het aanspreken van de doelgroep op gedrag
 • Ervaring in en/of affiniteit met MRT
 • Zelfstandigheid, creativiteit en flexibiliteit
 • Goed kunnen samenwerken met verschillende partijen

Locatie

 • Basisschool in Schermerhorn
  - Maandag 13.00 – 17.00 uur
  - Donderdag 13.00 – 16.00 uur
 • Basisschool in Alkmaar
  - Woensdag 08.30 – 12.00 uur
  - Vrijdag 13.15 – 14.45 uur
 • Basisschool Egmond
  - Dinsdag 08.30 – 14.00 uur

Wat bieden wij jou

 • Een boeiende baan in een sportieve omgeving
 • Goede arbeidsvoorwaarden volgens CAO Sport schaal 8
 • Een enthousiast team

Contactinformatie

Interesse? Stuur je motivatie, CV en beschikbaarheid van dagen/tijden naar R.degroot@alkmaarsport.nl t.a.v. Rianne de Groot. Voor vragen kunt u telefonisch contact opnemen met Rianne de Groot op 06-21185753

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht

Sollicitatie formulier

Naam
E-mail
Telefoon
Woonplaats
Motivatie toevoegen
CV toevoegen