Contact   |   Volg ons TwitterFacebookYoutubeGoogle+LinkedIn
Volg ons TwitterFacebookYoutubeGoogle+LinkedIn

Agenda EK side events

Speciaal voor de inwoners van Alkmaar worden deze periode sportieve activiteiten georganiseerd in het kader van het EK wielrennen en #Alkmaarfietst. Soms nieuwe activiteiten, en soms bestaande activiteiten maar dan in een nieuw of extra groot ‘wielerjasje’!

 juni |  juli |  augustus |  september |  oktober |  november |  december |  januari |  februari |  maart |  april |  mei
10-12
mei - jul

Waar fietst Freddy

We proberen iedereen scherp te houden, volg Freddy Fit op social media. Freddy bemoeit zich met de side events van het EK, maar waar is hij nu weer beland? Raad waar Freddy is en win! Volg @alkmaarsport op Facebook en Instagram.

10-12
mei - jul

Fietsgymles met dikke banden race

Dikke bandenrace in de kleutergymles! Diverse Alkmaarse basisscholen krijgen in de kleutergymles bezoek van Freddy Fit. De kinderen nemen hun eigen (loop)fiets mee en de leraar verzorgt een leuke fiets-gymles. Klaar voor de start, want Freddy geeft het startschot voor een ware dikke banden race. Haal je de finish, dan verdien je een echte medaille.

10-12
mei - jul

Fietsgymles op het schoolplein

Alkmaar Sport organiseert een schoolpleinactiviteit waarbij de leraar aan de kinderen uit groep 3 en 4 een leuke fiets-les verzorgt. Met je eigen fiets volg je het behendigheidsparcours. Klaar voor de start, want Freddy geeft het startschot voor een ware dikke banden race. Haal je de finish, dan verdien je een echte medaille.

10-12
mei - jul

Snelste fietser van Alkmaar - scholierenstrijd

De medewerkers van Alkmaar Sport bezoeken met hun verplaatsbare hometrainers diverse middelbare scholen in Alkmaar. Wie is de snelste scholier van de gemeente? In de pauzes zullen de battles gestreden worden!

26
jun

Sport-EK-Xtra afsluiting

Elke woensdagmiddag organiseren de trainers van Alkmaar Sport gratis SportXtra sportinstuiven in meerdere gymzalen in Alkmaar. Ter afsluiting van het SportXtra jaar en om de zomer in te luiden organiseren we woensdag 26 juni van 14.30-17.00 uur de Sport-EK-Xtra afsluiting in De Meent Bauerfeind. Een sportieve middag, aangemerkt als side event van het EK en daardoor met éxtra fietsonderdelen en dus ruimte voor vermaak voor nóg meer éxtra kinderen. De activiteit is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar en de toegang is gratis.
Meer informatie

30
jun

Op de fiets bij Houtpop Alkmaar

Tijd: 13.00-18.00 uur
Houtpop Alkmaar vindt plaats op zondag 20 juni in Cultuurpark de Hout. Bezoekers van dit gratis evenement kunnen zich even lekker actief uitleven op onze EK side event fietsen.

03
jul

Fiets Vitaal fietstocht

Fiets met ons mee op woensdag 3 juli! Fiets onder begeleiding een deel van het EK parcours tijdens een gezellige fietstocht. Onderweg maken we een stop om wat te drinken en wat lekkers te eten en dan vervolgen we onze weg. We starten om 13.30 uur bij sportcomplex Hoornse Vaart, de eigen bijdrage bedraagt € 2,50 p.p.
Meer informatie

13-27
jul

Snelste fietser van Alkmaar

In de eerste twee weken van de zomervakantie staan de medewerkers van Alkmaar Sport met de mobiele hometrainers op diverse locaties in de wijken in Alkmaar. Wie op de fietst past doet met ons mee, wie is de snelste fietser van Alkmaar? Locaties en tijden worden bekend gemaakt.

15-19
jul

Fiets met Freddy

In de eerste week van de zomervakantie krijgen diverse kinderdagverblijven bezoek van Freddy Fit op zijn loopfiets! Doe mee aan het door Freddy en zijn begeleider uitgezette loopparcours. Lekker bewegen is belangrijk, ook als je nog heel klein bent!

17
jul

Culinaire (avond) fietstocht

Op woensdag 17 juli om 16.00 uur gaan we van start voor een culinaire avondfietstocht. Al fietsend (we fietsen in totaal ongeveer 30 kilometer) verorberen we een 3-gangenmenu. Het fietsen wordt afgewisseld met een stop bij een culinaire gelegenheid. Deelnamekosten € 25,- p.p.
Meer informatie

22-31
jul

Zomer sportactiviteiten

De buurtsportcoaches organiseren van 22 t/m 24 juli en 29 t/m 31 juli van 12.30-17.00 uur zomerse sportmiddagen voor de jeugd van 7 t/m 12 jaar in de Wijken de Mare, Oudorp en Overdie. Omdat deze activiteiten zijn aangemerkt als side event van het EK wielrennen wordt er een extra stoer fietsonderdeel aan het programma toegevoegd!
Meer informatie

27-28
jul

Op de fiets bij Victorie Sail Alkmaar

Tijd: 11.00-17.00 uur
Victorie Sail vindt plaats van 25 t/m 29 juli 2019, een historisch spektakel waarbij Alkmaar 200 historische binnenschepen ontvangt. Het is een feest van zien, ervaren en genieten, o.a. in de binnenstad van Alkmaar. Op zaterdag 27 en zondag 28 juli organiseert Alkmaar Sport van 11.00-17.00 uur als side-event van het EK een leuke fietsactiviteit op het Waagplein in Alkmaar. Bezoekers die zich aan de historische schepen willen vergapen worden door deze activiteiten op het naderende EK wielrennen gewezen op een zichtbare plek in de stad én zijn even lekker actief bezig. Wie weet wordt de snelste fietser van Alkmaar wel hier, in de binnenstad, gespot!