Contact   |   Volg ons TwitterFacebookYoutubeInstagramLinkedIn
Volg ons TwitterFacebookYoutubeInstagramLinkedIn

Doortrappen voor Professionals - Online training

Alkmaar Sport organiseert maandag 9 november van 19.30-21.00 uur een online webinar ‘Doortrappen voor professionals’. De workshop is bedoeld voor sport-, welzijns-, fiets- en zorgprofessionals uit Alkmaar. Zij leren meer over het concept ‘veilig fietsen’ zodat zij de senioren in hun omgeving hierover kunnen adviseren. Deelname is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk, dit kan via sportvitaal@alkmaarsport.nl.

Tijdens de workshop komt het volgende aan bod:

1. Senioren en fietsen: wat zijn de risico’s eigenlijk?
Feiten en cijfers over fiets ongevallen; Lichaamsveranderingen door veroudering;  Mobiliteit, kracht en evenwicht; Reactievermogen, gehoor en zicht; Welke risico´s zijn er voor fietsende oudere.

2. Fietsgymnastiek?
Welke adviezen kun je ouderen geven om zeker op de fiets te blijven? Tips om veilig op en af te stappen;  Oefeningen om soepel te blijven fietsen;  Dubbeltaken: hoe oefen je dit?

3. Wat moet ik weten van de fiets?
Fietscheck: Hoe hoog moet het zadel staan? Bandenspanning? Spaken? Verlichting? Welke modellen zijn geschikt voor ouderen? E-bike: wel of niet adviseren? Zijspiegels: hoe monteer ik dat? Zelf aan de slag…..

4. Voorlichting voor de doelgroep
Tips voor het geven van een korte presentatie / voorlichting aan de doelgroep. Middelen: Doortrappen powerpoint, gesprekskaarten en fietsquiz. Foldermateriaal: wat is er allemaal?

Voor wie is de training?
Deze training is ontwikkeld voor sport-, welzijns-, fiets- en zorgprofessionals uit Alkmaar die werken met ouderen, aan de slag willen met fietsende senioren, meer willen weten over het voorkomen van valincidenten op de fiets en/of ouderen willen adviseren over het veilig blijven fietsen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het programma Doortrappen in Alkmaar?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle activiteiten. Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Inschrijven