Contact   |   Volg ons TwitterFacebookYoutubeInstagramLinkedIn
Volg ons TwitterFacebookYoutubeInstagramLinkedIn

KidzzFIT Alkmaar

Het KidzzFIT programma bestaat sinds 2016 en is een unieke Alkmaarse doorontwikkeling op het ‘Daily Mile’ concept, waarbij leerlingen elke dag een mijl gingen hardlopen. Bij KidzzFIT is het uitgangspunt dat leerlingen gedurende het schooljaar, buiten de reguliere beweegmomenten om, op minimaal 3 dagen per week 15 minuten extra bewegen. De invulling van het beweegmoment is vrij en naar eigen inzicht door de leraar te bepalen. Om de fitheid en concentratie optimaal te bevorderen geeft Alkmaar Sport wel enkele richtlijnen mee. Zo vindt het beweegmoment bij voorkeur buiten plaats, en kan naast het klassieke hardlopen ook voor gekozen worden om (samenwerkings)spellen in groepsverband uit te voeren. Moet er uitgeweken worden naar een andere locatie dan is het programma flexibel en kan men uitwijken naar de gymzaal of kiezen voor het uitvoeren van wat ‘energizers’ in de klas.

Ondersteuningsmogelijkheden

De KidzzFIT-kit

De KidzzFIT-kit is een kist vol leuke spelmaterialen. Met deze materialen maak je het beweegmoment op een gemakkelijke manier interessant voor de kidzz. Natuurlijk is de kist met materialen ook in te zetten ter verrijking van de pauzes, gymlessen en andere (naschoolse) sportmomenten. Alkmaar Sport levert de materialen inclusief suggesties hoe je deze in kunt zetten tijdens jouw 15 minuten bewegen.

Bij interesse kunt u contact opnemen met Anouk Brouwer, via a.brouwer@alkmaarsport.nl.

De Vakleerkracht

Via Alkmaar Sport kunt u vragen om de inzet van een professionele ALO-vakleerkracht. De vakleerkracht zal in overleg éénmalig een extra gymles –binnen of buiten- of een extra naschools beweegmoment verzorgen. Wij hopen natuurlijk hiermee de leerkrachten en ook de leerlingen éxtra te motiveren; bewegen is goed voor je, maar het is vooral harstikke leuk en die boodschap komt nóg beter over als je het enthousiast en professioneel weet over te brengen.

Interesse en wilt u weten welke impuls een vakleerkracht aan uw KidzzFIT programma kan geven? Neem contact op met Wouter van de Klugt via w.vanderklugt@alkmaarsport.nl.

Digitaal magazine

Lees hier het online magazine over KidzzFit Alkmaar!
http://gemeente-alkmaar.instantmagazine.com/extern/kidzzfit-magazine/cover/

Meer weten?

Meer weten over het KidzzFIT aanbod of wat Alkmaar Sport voor uw school kan betekenen?