Contact   |   Volg ons TwitterFacebookYoutubeInstagramLinkedIn
Volg ons TwitterFacebookYoutubeInstagramLinkedIn

Technische lesprogramma's

Alkmaar Sport beheert in Alkmaar diverse sportcomplexen. Aan het onderhoud van deze complexen komt veel techniek te pas. Om jongeren bekend te maken met deze techniek organiseert Alkmaar Sport daarom speciale onderwijsprogramma’s op maat. Op dit moment hoofdzakelijk in zwembad de Hoornse Vaart, met het toekomstperspectief om dit ook naar de andere complexen, zoals ijsbaan de Meent, uit te breiden.

Zwembad de Hoornse Vaart
Binnen zwembad De Hoornse Vaart is achter de schermen veel techniek aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan de filters en de chloorinstallatie om het zwemwater schoon te houden, en de warmtekrachtkoppelingsinstallatie om zelf energie op te wekken en het zwembad van warm water te voorzien. De Hoornse Vaart laat deze techniek graag zien om jongeren de gelegenheid te bieden in aanraking te komen met Techniek.

Er  wordt divers lesmateriaal ontwikkeld waarbij de leerlingen de dagelijkse beroepspraktijk van de zwembadmedewerkers kunnen ervaren, proefjes kunnen doen, en de werking van de machines leren begrijpen. Leerlingen kunnen de machinekamer bekijken, zelf een (zand)filter bouwen, water pakken uit de zwembaden, en de chloor- en pH-waarden meten, en veel meer. Meer informatie is te vinden op de website van De Hoornse Vaart, www.hoornsevaart.nl.

Verder zijn wij, en zoeken wij, in contact met diverse onderwijsinstellingen over mogelijke toekomstige, interessante samenwerkingen.

Meer weten?

Voor vragen kunt u terecht bij Miranda van Langen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle activiteiten. Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Inschrijven