Contact   |   Volg ons TwitterFacebookYoutubeInstagramLinkedIn
Volg ons TwitterFacebookYoutubeInstagramLinkedIn

Beleid

Hoe maak ik een beleidsplan voor mijn vereniging?

Een vereniging wordt doorgaans gerund door leden die een duidelijke visie hebben. Om deze visie te bewaken is het belangrijk alle neuzen dezelfde richting op te hebben. In een beleidsplan staan de doelen vastgelegd en het geeft richting aan.

Bekijk hieronder het stappenplan van Sport Support en de instructiepagina van het KNWU.

Sport Support: https://sportsupport.nl/wp-content/uploads/2017/09/Stappenplan-beleidsplan.pdf
KNWU: https://kennis.knwu.nl/beleid

Wat moet ik doen bij een fusie?

Soms is het noodzakelijk om te fuseren. Omdat hier eens stukje emotie bij komt kijken is het belangrijk de fusie stap voor stap uit te voeren, op de pagina van Verenigingen en Stichtingen treft u een duidelijk stappenplan.
Bekijk het hier: https://www.verenigingen.nl/112/fuseren-plan-van-aanpak.htm#

Wat is het sportbeleid van Alkmaar?

Sportakkoord Alkmaar:
In navolging van het Nationale Sportakkoord zijn er ook in Alkmaar stappen gezet om te komen tot een lokaal maatschappelijk sportakkoord. Het lokale sportakkoord is opgesteld door een onafhankelijke Sportformateur, Ted van der Bruggen. In dit sportakkoord zijn ambities beschreven en concrete projecten die in 2020 en 2021 uitgevoerd zullen worden. Lees meer: https://sportengemeenten.nl/publicaties/sport-verenigt-nederland-lokale-regionale-sportakkoorden/

Maatschappelijk Sportakkoord Alkmaar 2020-2021

Veel Alkmaarse verenigingen waren betrokken bij de samenstelling ervan! Hier kunt u het Maatschappelijk Sportakkoord Alkmaar 2020-2021 downloaden en inzien.

Heeft u een andere vraag?

Terug naar de veel gestelde vragen.

Staat uw vraag er niet bij, of wilt u weten wat de verenigingsadviseur nog meer voor uw vereniging kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met de verenigingsadviseur van Alkmaar Sport.