Contact   |   Volg ons TwitterFacebookYoutubeInstagramLinkedIn
Volg ons TwitterFacebookYoutubeInstagramLinkedIn

Weerbaarheidstraining Alkmaar | Heiloo | Uitgeest | Bergen

Alkmaar Sport start vanaf september 2019 met een nieuwe serie Weerbaarheidstrainingen voor de jeugd van 8 tot 12 jaar. Weerbaarheid staat voor stevig in je schoenen staan en vertrouwen hebben in jezelf. Door je eigen kracht en mogelijkheden te ontdekken kun je weerbaar door het leven gaan. De training is te volgen in de gymzaal aan de Pater Schiphorststraat 1 in Alkmaar.

Inhoud van de trainingen
Door middel van gerichte oefeningen en spelvormen wordt aandacht besteed aan diverse specifieke onderwerpen, die van belang zijn voor de weerbaarheid van kinderen. Denk aan lichaamshouding, stemgebruik, omgaan met groepsdruk en ademhaling. Ook verdedigingstechnieken, zoals het afweren van een klap of trap of jezelf bevrijden als je wordt vastgegrepen en het bedenken van oplossingen in bedreigende situaties komen aan bod.

Algemene informatie
De eerste les start op donderdag 26 september 2019 in de gymzaal aan de Pater Schiphorststraat 1. Doelgroep is de jeugd van 8-12 jaar. De les duurt van 15.30 – 16.30 uur. De training duurt 8 weken, in de herfstvakantie zal de training niet door gaan. De laatste les is op donderdag 21 november 2019. De kosten voor de totale Weerbaarheidstraining bedragen € 75,- per deelnemer.

Inschrijving
Meer informatie over de trainingen kunt u opvragen bij Anouk Brouwer via a.brouwer@alkmaarsport.nl of 06-43040990.

Schrijf je hier in!

Wachtlijst
Komt de huidige training je niet uit of is nog geen nieuwe datum bekend? Meld je aan voor de wachtlijst.

Weerbaarheidstraining voor (extra) kwetsbare kinderen
Stichting Sport-Z start vanaf maandag 6 mei de weerbaarheidstraining ‘IkDURF’. De weerbaarheidstraining is bedoeld voor kinderen van 8 tot en met 15 jaar die geen aansluiting kunnen vinden bij het reguliere aanbod of een GGZ-indicatie hebben. Door middel van de methode Denken, Durven, Doen wordt er op spelende wijze gewerkt aan de zelfvertrouwen van het kind. De training wordt gegeven door een professionele trainer en vindt plaats in gymzaal Tochtwaard in Alkmaar. Meer informatie vindt u op www.sport-z.org/ikdurf