Contact   |   Volg ons TwitterFacebookYoutubeInstagramLinkedIn
Volg ons TwitterFacebookYoutubeInstagramLinkedIn

Weerbaarheidstraining Alkmaar | Heiloo | Uitgeest | Bergen

Alkmaar Sport start regelmatig een nieuwe serie Weerbaarheidstrainingen voor de jeugd van 8 tot 12 jaar. Weerbaarheid staat voor stevig in je schoenen staan en vertrouwen hebben in jezelf. Door je eigen kracht en mogelijkheden te ontdekken kun je weerbaar door het leven gaan. De training is te volgen in diverse gymzalen in Alkmaar.

Inhoud van de trainingen
Door middel van gerichte oefeningen en spelvormen wordt aandacht besteed aan diverse specifieke onderwerpen, die van belang zijn voor de weerbaarheid van kinderen. Denk aan lichaamshouding, stemgebruik, omgaan met groepsdruk en ademhaling. Ook verdedigingstechnieken, zoals het afweren van een klap of trap of jezelf bevrijden als je wordt vastgegrepen en het bedenken van oplossingen in bedreigende situaties komen aan bod.

Algemene informatie
Informatie over startdatum, kosten, locatie en tijden vindt u hier zodra een nieuwe cursus gepland is. NOG GEEN NIEUWE DATUM BEKEND.

Wachtlijst
Komt de huidige training je niet uit of is nog geen nieuwe datum bekend? Meld je aan voor de wachtlijst.

Meer informatie
Meer informatie over de trainingen kunt u opvragen bij Mirjam van der Welle, via m.vanderwelle@alkmaarsport.nl of 06-11875674.

Weerbaarheidstraining voor (extra) kwetsbare kinderen
Stichting Sport-Z start regelmatig de weerbaarheidstraining ‘IkDURF’. De weerbaarheidstraining is bedoeld voor kinderen van 8 tot en met 15 jaar die geen aansluiting kunnen vinden bij het reguliere aanbod of een GGZ-indicatie hebben. Door middel van de methode Denken, Durven, Doen en met specifieke boskoefeningen wordt er op spelende wijze gewerkt aan de zelfvertrouwen van het kind. De training wordt gegeven door een professionele trainer en vindt plaats in Alkmaar. Meer informatie vindt u op www.sport-z.org/ikdurf